Banka Kredileri

Bağkur Borcu İçin Kredi Veren Bankalar

Bağkur borcunu kapatmak için kredi ihtiyacınız bulunuyorsa Bağkur borcu içi kredi veren bankalar ve istenen şartları yazımızı hemen inceleyebilirsiniz.

Prim borçlarını ödememiş olan BAĞ-KUR’lular Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası ortak çalışması ile Bağkur Emeklilik Kredisinden yararlanabiliyor. Yapılan torba yasa düzenlemesi ile af sigortası başlatılmış ve primlerini ödemeyen vatandaşların emekli olabilmesinin yolu açılmıştır.

Yasal düzenlemeyle prim borç ödemesini yapan yaşları tutması ile geriye dönük borçlanarak emekli olabiliyor. Bu sayede emekli maaşıyla çekilecek olan kredi taksitleri de kolayca ödenebiliyor. Ziraat Bankası dışında BAĞ-KUR borcu için kredi veren bankalar;

Vakıfbank, Halkbank, ING Bankası, Akbank, Denizbank’tır. Bu bankalarda emekli olmak isteyenler için kredi hizmeti vermektedir. Ancak bu bankalar kredi için Ziraat Bankası’ndan farklı ek teminatlar talep edebiliyor.

BAĞ-KUR Borcu İçin Kimler Kredi Alabiliyor?

Bağkur borcu olan kredi çekilir mi? Birikmiş prim borcu olanlardan;

Borcu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı almaya hak kazananlar, Prim borcuyla birlikte askerlik ve doğum borçlanması da yapılması durumunda yaşlılık aylığı bağlanacaklar, Yaşlılık aylığı bağlanabilecek SGK 4/B BAĞ-KUR sigortalıları da bu imkandan yararlanabiliyor.

Ziraat Bankası BAĞ-KUR Emeklilik Kredisi Şartları

Bağ-kurluların emekli olabilmesi için üç önemli tarih yer alıyor. 1 Ekim 1999, 30 Nisan 2008 ve 1 Mayıs 2008 tarihlerinde başlayan kişiler için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu tarihler içerisinde başlatılan sigortanın devam etmesi, , belirli bir süre prim ödenmiş olması ya da yaş koşullarına göre emeklilik şartları değişim gösterebiliyor.

Banka Bağkur emeklilik kredisini 60 ay vade ve %1,28 faiz oranlarından sunuyor. Ziraat Bankası verdiği bu kredi için vatandaşlardan kredi tahsis ücreti talep etmiyor.  Geri ödemeleri ise bağlanacak emekli maaşından karşılıyor. Bununla beraber BAĞ-KUR kredileri verilirken geçmiş dönem kredi ödeme performansları da incelenmiyor. Bu özelliği sayesinde düşük kredi notu olanlar da bu krediden kolayca faydalanabiliyorlar. Kredinin avantajları ise;

Maaş bağlanan emekliler maaşlarını günlük limitlerde ATM’lerden çekebiliyorlar,

450 TL’ye kadar bankadan promosyon ödemesi alınıyor, Maaş hesabı için ekstra hesap işletim ücreti ödenmiyor.

Ziraat Bankası diğer hizmetleri üzerinden de indirimli faiz oranları ve özel komisyonları da müşterilerine sunabiliyor.

Yorum Yap