Bankacılık İşlemleri HSBC

HSBC Bank Kartsız Para Yatırma ve Çekme

HSBC Bank ülkemizde diğer bankalara nazaran daha az sayıda şubeye ve ATM’ye sahip olan bir banka. HSBC Bank’ın QNB Finansbank ile yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde, HSBC Bank müşterileri, QNB Finansbank ATM’lerini de kullanabiliyor. Peki, HSBC Bank müşterileri kartsız para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebiliyor mu? Merak ettiğiniz detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

HSBC Bank Kartsız Para Yatırma

HSBC Bank ATM’lerine giderek kartsız olarak da para yatırabilmeniz mümkün. Yalnız HSBC Bank, müşterilerinin kendi hesaplarına, telefonlarına kısa mesaj ile gönderilen şifre ile kartsız olarak para yatırmaları halinde herhangi bir ücret almıyor. Diğer para yatırmalarda ise ücret alınıyor.

  • Bir HSBC Bank ATM’sine veya QNB Finansbank ATM’sine gidin ve kartsız işlem menüsüne giriş yapın.
  • “Para Yatırma” başlığı seçilerek devam edilir.
  • Ardından T.C. kimlik numaranızı ve telefon numaranızı girin.
  • Hesap numarası, müşteri numarası, IBAN veya banka kartı numarası ile para yatırma seçeneklerinden birini tıklayın.
  • Seçiminize göre ilgili bilgiyi girin.
  • Yatırmak istediğiniz tutarı ATM’nin para haznesine yerleştirin ve devam edin.
  • Tutar doğru ise onaylayın ve kartsız para yatırma işleminizi tamamlayın.

HSBC Bank Kartsız Para Çekme

HSBC Bank resmi internet sitesinde veya HSBC Bank’ın resmi finansal haberlerini ileten herhangi bir kuruluş sitesinde HSBC bankın kartsız olarak ATM’den para çekme işlemine olanak sağladığına dair bir bilgi bulunmuyor. HSBC Bank’ın “Direkt Bankacılık” tanımlaması altında yer alan ATM Bankacılığı içerisindeki işlem listesi incelendiğinde, kartsız işlemlerde sadece para yatırma işlemlerinin sıraladığı görülmektedir. Dolayısıyla şu an için HSBC Bank’ın müşterilerine veya müşterisi olmayanlara herhangi bir kartsız para çekme imkanından bahsedemiyoruz.

Yorum Yap