Banka Kredileri

Kırmızı Kalem Yiyen Nasıl Kredi Çekebilir?

Bankalar üzerinden kırmızı kalem yenilmesi kişinin kolayca kredi alamayacağını işaret etmektedir. Kırmızı kalem ibaresi nedeniyle kişilerin istediği oranlarda kredi çekebilmek için kefil, ipotek ve mal beyanı sunması gerekmektedir. Kırmızı kalem yemiş olan kişilerin nasıl kredi çekebileceğini buradan sizlere anlatacağız. Bankadan çizik yiyenlere kredi imkanları ile karşınızda yer alıyoruz.

Nasıl Kredi Çekebilirim?

Kırmızı kalem bir nevi kara listedir.  Sicili bozuk olan vatandaşların kredi çekebilmesi için ipotek göstermeleri gerekmektedir. Bununla beraber kefil de sunulursa kredi imkanı elde edebilir. Bankalar kişilere ihtiyaçları ölçüsünde kredi imkanlarını sunabilmektedir. Gerekli özellikle sahip olmayan kişilere bankalar kredi vermemektedir. Bankacılık sicili ise en önemli konulardan bir tanesidir. Birçok banka kredisi sicili bozuk olan kişilere kredi vermeye yanaşmamaktadır. Sadece bazı bankalar özel koşulları sağlayabilmek şartı ille kredi çıkartmaya başlamıştır. Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankaların istediği koşullar ise;

Gelir belgesi

Yüksek limitli kredi başvurusu gerçekleştirilmemeli

Kefil getirilmeli

İstenmesi durumunda ipotek gösterilmelidir.

Burada saymış olduğumuz şartların hangisi istenirse eksisiz bankaya sunulması gerekir. Alt tarafta sunacağımız bankalarda zor kredi verse de çok sizi aşırı şekilde zorlamamaktadır. Kamu bankaları Ziraat, Halk ve Vakıf bankası sizlere bu konuda yardımcı olmaktadır. Devletin çıkardığı kanunla sicil affı yapılmış ve kredi çekemeyen sicili bozuklara vatandaşlara kredi hakkı sunulmuştur. Kamu bankaları ile beraber Yapı Kredi, Akbank ve Finansbank’ta kara listeye girenler için kredi imkanı sunmaktadır.

Kara Listede Bulunan Kişilere Kredi

Kredi Kayıt Bürosu insanları kredi notlarını düzenli olarak tutmaktadır. Kredi konusunda yaşayan, kredisini ödeyemeyen insanlar sicili bozuk listesinde yer almaktadır. Bu listede bulunan kişiler kolay kolay çıkmamaktadır. Yaklaşık olarak 5 sene boyunca bu listeden çıkamayabilirsiniz. Devlet bu konuda tolerans sağlayarak Kara listede bulunan kredi veren bankalara yazı gönderdi. Bu kanun ile kara listede bulunan kişiler daha kolay kredi çekebildi. Yine de bankalara kara listede bulunan kişilere kredi verme konusunda sıcak bakmamaktadır. Devlet bankalara talimat verse de kredi tutarlarına garanti vermemektedir. Durum böyle olduğu zaman birçok banka bu krediyi zorluk çıkararak vermektedir. Peki bu sorununu çözümü var mı?

Kredi Çekmek İçin Ne Yapmalıyım?

Öncelikli olarak bankaların size kredi vermek istemediğini bilmeniz gerekir. Bununla beraber devlet teşviki ile kredi çekebilirsiniz. Kırmızı kalem yiyen kişilerin yapması gerekenler;

İpotek belgesi gösterin,

Yüksek kazanıcınızın olduğunuz gösteren maaş bordrosu gösterin,

Kefilden yararlanın,

Bu maddelerle bankalara geri ödeyebilme garantisi verin. Banka ikna olduğu zaman sizlere kredi verebilmektedir. Günümüzde pek çok kişi gelir belgesi olmadan bankalara yüksek limitli kredi başvurusu gerçekleştirmekte ve olumsuz yanıt almaktadır. Bankaları ikna etmeden yüksek kredi alma imkanınız yer almamaktadır. Kırmızı kalem yiyen kişilerin kredi çıkartabilmeleri için şartları tamamlamanız gerekir. Bu yazılanları uygulamamanız durumunda kredi çekemez ve işler daha da zor hale gelebilir.

7 Yorumlar

  • Kırmızı kalem yiyen arkadaşlara önerim, bir süre kredi başvurusunda bulunmayıp borçlarınızı düzenli ödeyin.

  • Kırmızı yiyenler arasındayım bende. 3 ay hiç bir banka borcumu ödeyemedim. Hiç bir banka kredi vermiyor borçları düzenli ödeyip sonra başvurabilecekmişim.

  • Bazı bankalar kırmızı yesekte kredi verebiliyorlar, bu bankanın inisiyatifine bağlı bir durum. 🙂

  • Yalnız bi sıkıntı var; Adamlar borçlarını düzenli ödeye bilseler, zaten krediye’de ihtiyaçları olmayacak. Kredi çekmek için, önce borçların ödenmesi gerekiyorsa, ne anladılar bu işten?

  • Ziraatin kredi kartları için olan kredisi mantıklı aslında, faiz oranları da çok düşük. Çekip tüm borçlarımı kapatsam mı diye düşünüyorum.

Yorum Yap