Banka Kredileri

Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Günümüzde maliyetlerin artması evliliği de zor bir hale getirmiştir. Bu nedenle evlenmek isteyenlerde evlilik kredisi veren bankalar üzerinden kredi ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Kredi veren bankalar;

Akbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Burgan Bank, Vakıfbank, İş bankası gibi büyük büyük bankalarla beraber pek çok banka bu krediyi sunabilmektedir. Banka başvuruları için istenen belgeler;

Nüfus cüzdanı, Gelir belgesi, Son 3 aya ait faturalarınız gerekir.

Akbank Evlilik Kredisi

Yeni evlenecek çiftlere düşük faizli kredi sunan banka kredi faiz oranını %2,88 üzerinden sunuyor. Kredileri 36 ay vade üzerinden veren banka kredi masrafı da istemiyor. Kredi başvurusu için şubeleri ziyaret etmeniz yeterlidir.

Burgan Bank Evlilik Kredisi

Burgan Bank ile kişiye özel kredi fırsatlarını kullanabilirsiniz. Bütçenizi sarsmayacak faiz oranları ve vade üzerinden kredi ihtiyacınızı kolayca karşılayabilirsiniz.

Türkiye Finans Evlilik Kredisi

Yeni yuva kurmayı düşünen çiftler için faizsiz finansman sunan banka lider katılım bankalarından birisidir. Kredilerde %2,54 kar payı isteyen bankaya başvuru için şubelerini ziyaret etmeniz gerekir.

Yapı Kredi Evlilik Kredisi

Yapı Kredi, düğün kredisi için % 2,72 faiz oranlarından kredi desteği sunmaya devam ediyor. SMS ile başvuru yapma için kredi türü C kimlik numarası atlık gelir bilgisini yazılarak 4411‘e mesaj göndermeniz yeterlidir.

Ziraat Bankası Evlilik Kredisi

Bireysel ihtiyaçlarınız ile beraber düğün için kullanacağınız bu kredi türü uygun faizlerle sizlerle bir araya geliyor. Ziraat bankası ile devlet destekli çeyiz hesabından da yararlanabilirsiniz. Çeyiz hesabında yapmış olduğunuz birikimin’sini devlet sizin adınıza karşılar.

Albaraka Evlilik Kredisi

Düğün organizasyonları verilen bu kredi için istenen kar payı oranı %3,30 olarak açıkladı. 36 ay vade ile verilen kredi her 5.000 TL için 25 TL tahsis ücreti talep ediyor.

Evleneceklere Devlet Desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 10.000 TL’ye kadar faizsiz evlilik kredisi veriyor. Bu kredilerin ödemesini 1 yıl ertelemeli olarak yapabilirsiniz. Evliliğinin ilk senesinde çocuğunuz olursa kredi ödemelerini 1 yıl daha erteleme hakkına sahip olabilirsiniz. Devlet destekli evlilik ödeneği tutarları 7.500 TL olarak belirlendi. Başvuru yapmayı düşünen çiftlerin yaş sınırı 27 olarak hesaplanmıştır. Destekten yararlanmak için herhangi bir bankadan çeyiz hesabı açtırabilirsiniz. Her ay belirtilen oranlarda hesabınıza para yatırarak birikim yapabilirsiniz. Birikimlerinizin %‘ine kadar devlet desteği alabilirsiniz. Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl birikim yapan vatandaşlar bu desteği alabiliyor. Aylık düzenli ödemelerin aksatılması durumunda destek askıya alınır. Aylık en az yatırmanız gereken tutar 125 TL olarak hesaplanmıştır.

Yorum Yap