Banka Kredileri

Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar

Herkesin bir ev hayali vardır. Ev satın alıp kira derdinden kurtulmak isteyenlerde ev almak için yeterli nakit bulamaması durumunda kredi çekmek zorunda kalmaktadır.

Türkiye’de artış gösteren enflasyon ve kira oranlarının yükselmesi insanları ev satın almaya itmektedir. En kötü halde bulunan bir dairenin kirası bile 600-700 lira civarında olmaktadır. Nakdi bulunmayanlar ise peşinatsız konut kredisi sayesinde hayalindeki eve kavuşabilmektedir.

Konut kredisi başvurularınızın onaylanıp onaylanmayacağı en önemli noktalarda bir tanesidir. Konut kredisi konusunda alınacak kredi miktarı normal ihtiyaç kredisine göre çok daha yüksektir. Bu nedenle bankalar da güven vermeyen kişilere kredi vermeye yanaşmamaktadır. Konut kredi aldığınız zaman bazı bankalar evin tutarının p’i kadar kredi vermektedir. Genel olarak verilecek olan kredi p’in üzerine çıkmamaktadır. Bu nedenle peşinatsız olarak kredi veren banka bulmak daha zor hale gelmektedir. BDDK’nın koyduğu kurallar bu durumun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu kurallar aracılığı ile bankalar size peşinatsız kredi hizmetini vermemektedir. Fakat bu soruna karşı bazı çözüm yolları yer almaktadır. Dilerseniz şimdi peşinat ödemeden ev kredisi alabilmenin yollarını arayalım. Kredi konusunda;

Elinize geçen gelirin krediyi ödeyebilecek tutarlarda yer alması,

Giderinizin en düşük seviyede bulunması,

Daha önce almış olduğunuz kredilerin banka tarafından onaylanmasını doğrudan kredi alımını etkilemektedir.

İlk iki madde kredi konusunda en önemli iki öğedir.  Son madde ise değişkenlik gösterebilir. Ev kredisi çekeceğiniz banka daha önce talep ettiğiniz kredilere bakarak kredi verecektir. Bunun en büyük nedeni önceki kredi tutarlarınızın ödenmesi sırasında sorun yaşayıp yaşamadığınızdır. Bankalar ev kredilerinin daha yüksek olması nedeniyle oldukça seçici davranmaktadır.

Peşinatsız Ev Kredisi Nasıl Alınır?

BDDK tarafından oluşturulan kurallar nedeniyle size peşinatsız kredi veren bir banka bulmak çok zordur. Bununla beraber bir evi ipotek göstererek peşinatsız kredi alabilirsiniz.

3 Yorumlar

  • Eskiden evin tamamına kredi çıkaran emlakçılar vardı, şimdi dediğiniz gibi kurallar çerçevesinde bunu yapmaları yasal olarak yasak. Günümüzdeki faizleride düşünürsek, ev almak oldukça zor.

  • Peşinatsız kredi veren banka mevcutsa gerçekten çok iyi, günümüzdeki faizleride düşünürsek 100.000 için bile 250-300.000 ödeme sağlarız gibime geliyor.

  • Peşinatsız çok yüksek faiz öderiz gibime geliyor. 100.000 TL’ye 300.000 ödüyoruz arkadaşın dediği gibi.

Yorum Yap