Banka Kredileri

Yabancı Uyruklu Kredi Başvurusu

Yabancı Uyruklu Kişilere Kredi Veren Bankalar

Yabancı kökenli olup ülkemizde ikamet eden kişiler ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak adına kredi ihtiyaçları ortaya çıkabilmektedir. Peki, yabancılar bankalardan kredi alabilir mi? Bu sorunun detaylı cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Yabancı uyruğa sahip olan vatandaşlar, ülkemizde hizmet veren bankalardan kredi çekebilmektedir. Yabancılar bankaların şubelerine uğrayarak kredi başvurusu yapabilir ya da kredi alabilir. Bankalar yabancı uyruklu vatandaşlara kredi konusunda bazen zorluklar çıkarabilir. Bankalar bu statüde bulunan kişilere daha çok ihtiyaç kredisi vermektedir. İhtiyaç kredisi ile beraber konut ve mortgage kredisi de sunabilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler bankalardan kredi çekmeleri için bazı şartlar yer almaktadır. Bankaların şartlarını taşıyan yabancı uyruklu vatandaşlar kredi imkanlarından yararlanabilmektedir.

Bu statüde olan kişiler daha çok ihtiyaçlarını karşılamak için kredi talebinde bulunmaktadır. Büyük şehirlerde hayatını sürdüren yabancılar gayrimenkul yatırımları için de kredi alabilmektedir. 2012 yılından bu yana yabancılara konut satışının 4 kat arttığı açıklanmıştır.

Yabancı Uyruklularda Kredi İçin Aranılan Şartlar

Yabancı uyruklu kişiler kredi talep ederken ikametgâh adresi ve kefil bulması gerekir. Kefil olacak kişinin ise Türk olması gerekmektedir. Kefil olacak kişiden ise gelir belgesi istenmemektedir.

Satın alınacak olan evin tapusu, fatura, çalışmış olduğu şirketten 3 aylık maaş bordrosu ve dekontları hazır bulundurması gerekir. Kredi talebinde bulunan yabancı uyruklu kişiler garantör eşliğinde krediye başvurabilmektedir. Çalışma izni ya da yabancı kimlik belgesi kredi başvurusu gerçekleştirirken bu belgelerin bulundurulması gerekir.

Ziraat Bankası Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Kredi

Ziraat Bankası da yabancılara kredi hizmeti vermektedir. Yabancıların konut almasına yardımcı olan Ziraat Bankası uygun faiz avantajları sunuyor. Ziraat Bankasından kredi talebinde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlarda bazı özellikler aranmaktadır.

Krediler TL şeklinde alınmaktadır. Alınacak olan konut için banka ipotek sistemi uygulamaktadır. Farklı alanlar banka sizlerden ek teminat isteyebilir. Banka kredi talep eden yabancı vatandaşlara 120 aya kadar vade imkânı sunmaktadır. Konut değerinin yaklaşık olarak P’sine kadar kredi verebilmektedir.

İş Bankası Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Kredi

Türkiye’nin en güçlü bankaları arasında yer alan İş Bankası yabancı uyruklu vatandaşlara kredi imkanı sunmaktadır. Yatırım veya oturmak için konut almak istiyorsanız size özel uygun faiz oranlarından faydalanabilir ve kredi çekebilirsiniz. İş Bankası yabancılara kredi vermek için özel kampanyalar düzenlemeye devam etmektedir. Banka kredi konusunda yabancılara 120 ay vade imkânı tanımaktadır.

Türkiye Finans Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Kredi

Yabancılara kredi veren bankalar arasında Türkiye Finans bankası da yer almaktadır. Türkiye Finans Bankası kredi çekiminde faiz uygulamamaktadır. Çekilecek olan kredilerde kâr payı da alınmıyor. Banka kredi konusunda 120 ay vade imkanı tanıyor.

Yapı Kredi Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Kredi

Koç grubu bünyesinde yer alan Yapı Kredi Bankası uygun faiz oranları ve vade farkı ile yabancı vatandaşlara kredi imkanı sağlamaktadır. Banka kredi çekecek olan yabancılardan dosya masrafı istememektedir.

2 Yorumlar

  • Yabancı vatandaşların TC vatandaşı olmaları ya da ikametini belli eden belge almaları gerekiyor diye biliyorum. Ama yine de araştırmak lazım

Yorum Yap