Bankacılık İşlemleri

Bireysel Emeklilik

Bireysel emeklilik sistemi, bankalar ya da bankaların yan kuruluşları tarafından sizlere sunulan bir emeklilik sistemidir. Çalışma hayatınız boyunca anlaştığınız miktarda aylık düzenli bir para ödemesi yaparsınız. Aylık yapılan bu ücretin bir minimumu vardır, daha fazlasını yatırmak size bağlıdır. 10 yıl boyunca ödeme yapmanızın ardından, yaşınızda 56’yı doldurduğunda bireysel emekli olmaya hak kazanırsınız. 1 Ocak 2013’den beri Devlet Katkısı uygulanmaktadır. Yatırdığınız katkı payı tutarının yani aylık ödemenizin %25i kadar Devlet Katkı tutarı birikir.

Her bankada bireysel emeklilik giriş, süreç ve iptal koşulları farklılık gösterebilir. Sizler için bu konu altında bireysel emekliliği ilgilendiren başlıkları topladık.

Bireysel Emeklilik İptali
1- Yapı Kredi Bankası Bireysel Emeklilik İptali
2- İş Bankası Bireysel Emeklilik İptali
3- ING Bank Bireysel Emeklilik İptali
4- Halkbank Bireysel Emeklilik İptali
5- Garanti Bankası Bireysel Emeklilik İptali
6- Akbank Bireysel Emeklilik İptali
7- Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik İptali
8- TEB Bireysel Emeklilik İptali

Yeni bankalar eklendikçe bizde listemizi genişleteceğiz. Şuan Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, ING Bank, Halkbankası, Garanti Banaksı, Akbank ve Ziraat bankası olmak üzere 8 bankanın bireysel emeklilik iptal işlemleri hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Bireysel emeklilik sisteminden çıkarken bilmeniz gereken şeyler var, sistemden istediğiniz zaman çıkabilirsiniz ancak belirli süreleri doldurmadığınız taktirde, paranızda kesintiler olacaktır. Bu konu ile ilgili de şu makaleden yararlanabilirsiniz; Bireysel Emeklilik Kesintileri Nelerdir?

Yorum Yap