Bankacılık İşlemleri ING Bank

ING Bank Kartsız Para Çekme ve Yatırma

Bankacılık işlemlerinin neredeyse tamamıyla dijitale taşındığı teknoloji çağında ING Bank müşterileri de kartsız para çekme ve yatırma işlemlerinden istifade edebiliyor. Kartsız para çekme ve yatırma için ING Bank da müşterilerine birkaç alternatif sunuyor. Bu yazımızda sizin için ING Bank’ın sunmuş olduğu kartsız para çekme ve yatırma yollarını detaylı bir şekilde inceledik.

ING Bank Kartsız Para Çekme ve Yatırma İçin ING Bank Müşterisi Olmak Gerekir mi?

ING Bank kartsız olarak yapılan para çekme ve yatırma işlemlerine banka müşterisi olma zorunluluğu getirmiyor. ING Bank müşterisi olmayanlar da ING Bank ATM’lerinden para gönderebilir ve cep telefonlarına gönderilen parayı ING Bank’ta hesapları olmasa da çekebilirler. Bunun için sadece istenilen bilgileri doğru bir şekilde ATM’den yapılan kartsız işlem menülerinde girmeniz yeterli olacaktır.

ING Bank Kartsız Para Yatırma

ING Bank kartsız para yatırma olanağını sunalı çok uzun zaman olmadı. 2011 yılı itibari ile ING Bank ATM’lerinden kartsız para yatırabilmek mümkün. Kartsız para yatırma için birkaç bilgi yeterli.

  • ING Bank ATM’sine giderek kartsız işlem menüsüne girin.
  • Menüden “Para Yatırma” adımını seçin.
  • Bu adımda çıkacak olan “Hesaba Para Yatırma” ve “IBAN’a Para Yatırma” seçeneklerinden bilgisi elinizde olanına tıklayın.
  • C. kimlik numaranız, telefon numaranız ve alıcı hesabının hesap numarası ya da IBAN’ını girerek yatırmak istediğini miktarı açılan para haznesine yerleştirin.
  • Yatırılan tutar doğru ise işleminizi onaylayın ve hesaba parayı yatırın.

ING Bank Kartsız Para Çekme

ING Bank ATM’lerinden kartsız para çekebilmek için iki seçeneğiniz bulunuyor. Her iki yöntem de dijital uygulamaları kullanmanızı gerektiriyor.

–          Cep Telefonuna Gönderilen Parayı Kartsız Çekme

Bu yol ile gönderilen parayı çekmek için sizin bir uygulamaya giriş yapmanız gerekmese de parayı gönderen kişinin kesinlikle bir uygulama kullanıyor olması gerekiyor. Cep telefonu numarasına para gönderebilmek için göndericinin ING Bank internet bankacılığı, ING Bank mobil bankacılık ya da ING Bank ParaMara uygulaması kullanıyor olması gerekir. Bu uygulamalardan birine giriş yaparak telefon numaranıza gönderilen parayı çekmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  • Öncelikle bir ING Bank ATM’si bulmalısınız. Ortak ATM’lerden bu işlemi yapamazsınız.
  • ATM’nin “Giriş” tuşuna basılarak kartsız işlem menüsüne giriş yapılır.
  • Kartsız işlem menüsünde “Kartsız Para Çekme” seçeneği tıklanır.
  • Açılan ekrandaki ilgili yerlere size kısa mesaj ile iletilen referans kodunu, göndericinin telefon numarasını, gönderilen tutarı, T.C. kimlik numaranızı doğru bir şekilde girdikten sonra işlemi tamamlayın.
  • Hatasız bir şekilde tüm bilgiler girildiğinde telefon numaranıza gönderilmiş olan parayı ING Bank ATM’sinden çekebilirsiniz.

–          QR Kodu İle Kartsız Para Çekme

Şubesiz bankacılık kanallarının sayısı artarken self servis gerçekleştirilen bankacılık işlemlerinin sayısı da eş güdümlü olarak artıyor. ATM’lere gittiğinizde neredeyse hiçbir tuşa dokunmadan paranızı kartsız olarak çekebilmek için mobil uygulamadan edindiğiniz QR kodunu kullanmanız yeterli.

ING Bank ParaMara Uygulaması hakkında tüm detaylar.

Yorum Yap