Bankacılık İşlemleri Şekerbank

Şekerbank Kartsız Para Çekme ve Yatırma

Ülkemizin kadim bankalarından Şekerbank hem müşterisi olanlara hem de olmayanlara kartsız para yatırma ve çekme olanağı sağlıyor. Şekerbank ATM’lerinden cebe havale gelen para çekilebilir mi? Şekerbank QR kod ile para çekme uygulamasına sahip mi? Şekerbank ATM’lerinden gerçekleştirebileceğiniz kartsız para yatırma ve çekme işlemlerine dair gerekli olan tüm bilgileri yazımızda sizin için derledik.

Şekerbank Kartsız Para Yatırma

Şekerbank’taki kendi hesabınıza ya da bir başkasının Şekerbank’taki hesabına banka kartına ihtiyaç duymadan para yatırabilmeniz mümkün. Sizin için kartsız olarak Şekerbank ATM’lerinden para yatırma işleminin adımlarını sıraladık.

  • Kartsız para yatırma işlemi için öncelikle bir Şekerbank ATM’sine gitmelisiniz. Ortak ATM’ler üzerinden Şekerbank’taki bir hesaba para yatıramazsınız. En yakın Şekerbank ATM’si için https://www.sekerbank.com.tr/enyakinsekerbank linkine tıklayabilirsiniz.
  • ATM’nin klavyesindeki “Giriş” tuşuna basın ve kartsız işlem menüsüne girin.
  • “Para Yatırma” başlığını seçin ve ilerleyin.
  • C. kimlik numaranız ve telefon numaranızı girin.
  • İlerlediğinizde karşınıza çıkan ekrandan hesap numarası, IBAN veya kart numarası ile mi para yatırma işlemi yapacağınızı seçin.
  • Seçtiğiniz yönteme ait bilgileri girin ve ilerleyin.
  • Paranızı ATM’nin para yatırma haznesine yerleştirin.
  • ATM’nin sayma işlemi sonucu ekranda belirttiği tutar ile yatırmak istediğiniz tutar eşleşiyorsa işleminizi onaylayın ve kartsız para yatırmayı tamamlayın.

Şekerbank Kartsız Para Çekme

Şekerbank, “Hesaptan Cebe” adlı uygulama ile cebe havale olarak gönderilen paranın ATM’lerinden kartsız olarak çekilmesine olanak sağlıyor. Şekerbank resmi internet sitesinde, Şekerbank ATM’lerinden QR kod ile para yatırma ya da çekme yapılabildiğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Şekerbank cebe havale işleminde ise alıcının Şekerbank müşterisi olmak gibi bir zorunluluğu olmamasına karşın gönderim yapacak kişinin kesinlikle Şekerbank müşterisi olması gerekiyor. Gönderici ATM’den, internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasından alıcının T.C. kimlik numarası ve telefon numarasını girerek istediği miktarda parayı “Hesaptan Cebe” uygulaması ile gönderebiliyor. Gönderilecek para tutarında 500 TL limit bulunuyor ve bu işlem günde en fazla 2 kez yapılabiliyor. Eğer size bu uygulama ile para geldi ise aşağıdaki adımları takip ederek paranızı bir Şekerbank ATM’sinden kartsız olarak çekebilirsiniz.

  • Bir Şekerbank ATM’sine gidin ve “Giriş” tuşuna basarak kartsız işlem menüsüne giriş yapın.
  • “Para Çekme” başlığını seçtikten sonra “Hesaptan Cebe” başlığı altında devam edin.
  • C. kimlik numaranızı, alıcının telefon numarasını, kendi telefon numaranızı, gönderilen tutarı, cep telefonunuza kısa mesaj ile gelen şifreyi ilgili alanlara girin.
  • Girdiğiniz bilgiler doğru ise işleminizi onaylayın ve kartsız olarak cebinize havale edilen parayı çekin.

Yorum Yap