Vakıfbank

Vakıfbank Bakiye Sorgulama

Vakıfbank, müşteri kitlesi hayli geniş olan bir kamu bankası olarak, hesap sahiplerine bakiye sorgulama için farklı kanallardan hizmet veriyor. Sadece kamu dışı bankacılık sektöründe yer alan kuruluşlar değil aynı zamanda kamu bankaları da müşteri memnuniyetini artırıcı uygulamalar peşindeler. Bu konsept çerçevesinde Vakıfbank da dijital bankacılık kanalları dahil pek çok kanaldan bankacılık hizmetlerini geliştiriyor. Bu yazımızda siz Vakıfbank müşterilerinin hangi bankacılık kanallarını kullanarak bakiye sorgulama yapabileceğini detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Hesap Bakiyesi Sorgulamak İçin Dijital Bankacılık Kullanmak Şart mı?

Vakıfbank da diğer tüm modern bankalar gibi bankacılık hizmetlerinin neredeyse tamamını dijital platformlara taşımış durumda. Bu durum bazen kafa karışıklıklarına da neden olabiliyor. Finansal işlemlerin internet ortamı başta olmak üzere modern bankacılık kanalları ile hallediliyor olması bakiye sorgulama gibi işlemleri sadece bu kanallardan yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Aşağıda detaylı bir şekilde açıklayacağımız üzere şubelerden ve telefon ile hala bakiye sorgulama yapabilmeniz mümkün. Yalnız SMS ile sorgulama hakkında Vakıfbank’ın resmi sitesinde kesin bir bilgi bulunmuyor. Her ne kadar farklı platformlarda SMS ile Vakıfbank bakiye sorgulama imkanı sağlıyor denilse de resmi olarak Vakıfbank tarafından ilan edilen bir açıklama bulunmuyor.

Vakıfbank Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vakıfbank bakiye sorgulama işlemi için internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM, çağrı merkezi üzerinden hizmet verdiği gibi şubelerden de bakiye sorgulama taleplerinize cevap veriyor.

Şubeden Bakiye Sorgulama

Vakıfbank şubeleri her türlü bankacılık hizmetini doğrudan verebilmek amacıyla ülkemizde oldukça yaygın bir ağda müşterilerine ulaşıyor. Her ne kadar bir banka şubesinde yapmak için oldukça basit bir işlem gibi görünse de Vakıfbank şubelerine giderek bakiye sorgulama da yapabilirsiniz. Bunun için hem gişeler hem de müşteri temsilciniz yardımcı olabilir. Sadece bakiye sorgulamak istediğinizde dilerseniz gişe işlemleri için sıranızı alabilir, sıra size geldiğinde gişe görevlisinden bakiyenizi öğrenerek bilgilerinizi yazılı olarak alabilirsiniz.

İnternet ve Mobil Bankacılıktan Bakiye Sorgulama

İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık hemen hemen aynı ara yüz ile hizmet veriyor. Her iki platformdan da bakiye sorgulama yapabilmeniz mümkün. Bunun için internet şubesine veya mobil şubeye giriş yapmanız ve hesaplar sekmesine tıklamanız gerekiyor. Hesaplar sekmesinin altında vadesiz ve vadeli hesaplarınızı ayrı olarak görüntülersiniz. Hangi türdeki hesabınızın bakiyesini öğrenmek istiyorsanız ona tıkladığınızda ise hesap bilgilerinizle birlikte bakiyenizi de görüntülersiniz.

ATM’den Bakiye Sorgulama

ATM’ler Vakıfbank müşterileri için sadece para çekme imkanı sunmuyor. ATM’ler ile pek çok bankacılık işlemini yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz işlemlerden biri de bakiye sorgulama. Yalnız Vakıfbank ATM’lerinde bakiye sorgulama işlemi sadece kartlı işlemler menüsünden yapılabiliyor. Diğer bir deyişle bakiyenizi ATM’den öğrenmek istiyorsanız banka kartınız mutlaka yanınızda olmadı. Kartınızı ATM’ye yerleştirip şifrenizi girdikten sonra açılan ana menüden hesap işlemlerini seçin. Açılan alt menüde “Bakiye Sorma” seçeneğini tercih ederek işleminize devam edin. Görüntülediğiniz hesap bakiye bilgilerini yazdırabilirsiniz.

Telefon Bankacılığından Bakiye Sorgulama

0850 222 0 724 numaralı Vakıfbank telefon bankacılığını arayarak kısa sürede hesap bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Yalnız işlem menüsüne ulaşabilmeniz için müşteri numarası, kart numarası, T.C. kimlik numaranızdan birisi ve şifrenizle sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme girdikten sonra önce bankacılık işlemleri menüsü için 3’ü ve ardından bakiye sorgulama yapabilmek üzere “Hesap Bakiyesi Öğrenme” adımına geçmek üzere 1’i tuşlayın.

Yorum Yap