Bankacılık İşlemleri Vakıfbank

Vakıfbank Kartsız Para Çekme ve Yatırma

Vakıfbank müşterilerinin hesaplarına kart kullanmadan para yatırabilmeleri ve hesaplarından yine kart kullanmadan para çekebilmeleri için kullanabileceği birkaç yöntem mevcut. Vakıfbank’ta bulunan kendi hesabınıza para yatırabileceğiniz gibi başkasının Vakıfbank hesabına da para yatırabilmeniz mümkün. Peki, Vakıfbank için kartsız para yatırma ve çekme işlemi nasıl yapılır? Kartsız para yatırma ve çekmede istenilen bilgiler neler? Vakıfbank kartsız para yatırma ve çekme olanaklarına dair tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Sadece İsim İle Vakıfbank ATM’lerinden Kartsız Para Yatırılır ve Çekilir mi?

Kartsız yapılıyor olsa bile bir bankacılık işleminin gerçekleştirilebilmesi için belirli kriterler ve kriterlere göre ihtiyaç duyulan bilgiler vardır. Herhangi bir bankanın sadece ad ve soyadı bilgileri ile kartsız para yatırma ve çekme işlemine müsaade etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Vakıfbank ATM’lerinden yapacağınız kartsız para yatırma ve çekme işlemlerinde T.C. kimlik numarası, hesap numarası, IBAN, kimi uygulamalarda QR kod, cep telefonu numarası gibi bilgilere ihtiyaç vardır.

Vakıfbank ATM’sinden Kartsız Para Yatırma

Vakıfbank kartsız para yatırma işlemi için öncelikle bir Vakıfbank ATM’si bulmanız gerekir. Ortak ATM’lerden bile olsa başka banka ATM’sinden Vakıfbank’taki hesabınıza kartsız para yatıramazsınız.

  • ATM’nin kartsız işlem menüsüne girebilmek için “Giriş” tuşuna basın.
  • Açılan menüde yer alan “Hesaba Kartsız Para Yatırma” seçeneğine tıklayın.
  • Vakıfbank’ta bulunan size veya para göndermek istediğiniz kişiye ait hesapları görüntülemek için sizin ya da ilgili kişinin T.C. kimlik numarasını girin.
  • C. kimlik numarası ile ilişkili olan hesap numaraları bir sonraki adımda ekranda belirecektir. Parayı yatırmak istediğiniz hesabı seçin ve ilerleyin.
  • Açılan para haznesine yatırmak istediğini tutarı yerleştirin.
  • Yatırdığınız para sayıldıktan sonra ekranda belirtilen tutar sizin yatırdığınızla eşleşiyorsa “Onaylıyorum” seçeneğine tıklayın.
  • Onay verdikten sonra yatırdığınız tutar ilgili hesaba geçecek ve işleminiz tamamlanacaktır.

Daha fazla ayrıntı için: Vakıfbank QR Kod ile Nasıl Para Yatırılır?

Vakıfbank ATM’sinden Kartsız Para Çekme

Vakıfbank ATM’lerinden iki yöntem ile para çekebilmeniz mümkün. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için Vakıfbank internet bankacılığına veya mobil bankacılık uygulamasına mutlaka sahip olmalısınız. Ne yazık ki Vakıfbank internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulaması olmaksızın herhangi bir bilgi girerek kartsız para çekebilmeniz mümkün değil. Sadece sizin adınıza ve cep numaranıza başka bir Vakıfbank müşteri tarafından gönderilmiş olan  parayı cep numaranız ve T.C. kimlik numaranız gibi bilgiler ile çekebilirsiniz.

 

Cebe Para Gönder Uygulaması İle Para Çekme

Cebe para gönder uygulaması ile Vakıfbank müşteri olsun olmasın herhangi birine sadece birkaç bilgi ile para gönderebilirsiniz. Alıcı kişi de Vakıfbank ATM’lerinden kartsız olarak parasını çekebilir. Sizin Cebe Para Gönder uygulaması ile para gönderebilmeniz için öncelikle Vakıfbank internet bankacılığını veya mobil bankacılık uygulamasını aktif olarak kullanıyor olmanız gerekir. Sırası ile aşağıdaki adımları izleyerek para gönderebilirsiniz.

  • Vakıfbank internet bankacılığına veya Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasına giriş yapın.
  • “Para Gönderme” başlığına tıklayın.
  • Açılan menüde “Cebe Para Gönder” alt başlığına tıklayın.
  • Bilgi girişi sayfasında önce alıcının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını girin.
  • İkinci basamakta alıcının cep telefonu numarasını girin.
  • Son olarak alıcıya göndermek istediğiniz tutar bilgisini girin.

Bu şekilde paranız gönderilmiş oldu. Alıcı kişi Vakıfbank ATM’sine giderek kartsız işlemler menüsünden;

  • Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası,
  • Kendi cep telefonu numarası,
  • Gönderen kişinin cep telefon numarası,
  • Kendi cep telefonuna gelen şifre,
  • Gönderilen tutar,

Bilgilerini girerek parasını ATM’den kartsız olarak çekebilir. Mobil bankacılık kullanıyorsanız ve kartınızı evde unuttuysanız siz de kendinize “Cebe Para Gönder” uygulaması ile para gönderebilirsiniz. Yalnız yapacağınız bu işlemin ücretli olduğunu da unutmayın.

QR Kod İle Para Çekme

Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasının yardımı ile Vakıfbank ATM’lerinden QR kod ile kartsız para çekebilmeniz mümkün. Vakıfbank QR kod ile nasıl para çekilir adlı makalemizde bu konuyu detaylı bir şekilde inceledik. Konu hakkında tam bilgiye ulaşmak için ilgili makaleyi okumak isterseniz Vakıfbank QR Kod ile Nasıl Para Çekilir?

Yorum Yap