Ziraat Bankası

Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası müşterisi iseniz ve bakiye sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız yazımızdan bu işlem için başvurabileceğiniz tüm yolları öğrenebilirsiniz. Sanal bankacılık kanallarının yanı sıra yaş ortalaması yüksek banka müşterilerinin kullanmak isteyebileceği basit yöntemlerle bakiye sorgulaması yapılabilmesi mümkün. Tüm detayları ile Ziraat Bankası bakiye sorgulama işlemini sizin için derlerdik.

Bakiye Nedir?

Bakiye, Arapça kökenli bir kelime. Kelime anlamı ise bir şeyden artan, kalan veya artıktır. Bankacılık literatüründe ise bakiye, bir hesaptaki borç ve alacak işlemleri sonrası kalan miktar  olarak tanımlanabilir. Ziraat Bankası özelinde bahsedecek olursak, an itibari ile Ziraat Bankası hesabınızdaki tutar sizin o hesaba ait bakiyenizdir.

Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Her ne kadar akıllı teknolojilerin çağında olsak da bankacılık işlemleri için illa sanal bankacılık uygulamalarını kullanmak zorunda değilsiniz. Özellikle Ziraat Bankası gibi emekli müşterileri hayli fazla olan bankalar için sanal bankacılık kanalları yerine şube ve ATM kanallarının daha fazla kullanıldığı da bir gerçek. Yazımızda her müşteri kitlesine hitap eden tüm bakiye sorgulama kanallarını izah edeceğiz.

Ziraat Bankası Şubesinden Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası şubelerini kullanarak bakiye sorgulaması yapmak en bilindik ve eski yollardan biridir. Neticede akıllı bankacılık kanalları yaygınlaşmadan evvel hesap bakiyelerini takip etmenin tek yolu size verilen hesap cüzdanını saklamak veya banka şubesine gitmekti. Yine aynı şekilde Ziraat Bankası şubesine giderek gişe işlemlerinden sıranızı alabilir ve gişe görevlisine hesap bakiyenizi öğrenmek istediğinizi iletebilirsiniz. Dilerseniz hesap bakiye bilginizin dökümünü bir dekontla da alabilirsiniz.

Ziraat Bankası ATM’sinden Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası ATM’sini kullanarak da bakiye sorgulama yapabilmeniz pekala mümkün. Bunun için bankamatiğe kartınızı yerleştirdikten sonra şifrenizi girmeniz ve açılan ana menüden bakiye sorgulama seçeneğine tıklamanız ve ardından bakiyesini sorgulamak istediğiniz hesabınızı seçmeniz yeterli. Bakiye sorgulama işleminizin sonucunu yazdırabilmeniz de mümkün.

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı veya Mobil Bankacılık İle Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası internet bankacılığı kullanıcısı iseniz hesaplarınızın bakiyelerini internete erişebildiğiniz her an sorgulayabilirsiniz. Aynı durum Ziraat Bankası mobil bankacılık için de geçerli. Öncelikle internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamalarına giriş yapmanız gerekiyor. Hesabınıza girdiğinizde açılan ara yüzde doğrudan hesaplarınızdaki bakiyelerin toplamını görebilirsiniz. Her bir hesabınızı ayrı ayrı incelemek isterseniz “Hesaplarım” menüsü altında tüm hesaplarınızı ve hesaplarınıza ait bakiyeleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca hesaplarınıza tıkladığınızda da hesaplarınızda yapılan işlemlerin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Çağrı Merkezi Aracılığıyla Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası çağrı merkezine 444 00 00 – 0850 220 00 00 numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz. Çağrı merkezini aradıktan sonra “Bankacılık İşlemleri” menüsüne girin, “Hesap Bakiyesi Dinlemek” seçeneğini tercih edin ve alt menüden vadesiz, vadeli hesaplarınız ile yatırım hesaplarınızdaki bakiyelerini sorgulayarak dinleyebilirsiniz.

SMS İle Bakiye Sorgulama

Ziraat Bankası SMS bankacılığı ile müşterilerine 7 gün 24 saat ulaşılabilir bankacılık imkanı sunuyor. SMS ile pek çok işlem yapabiliyorsunuz. Bu işlemlerin arasında hesaplarınızdaki bakiyeyi sorgulamak da var. Ziraat Bankası SMS bankacılığı ile hesaplarınızın bakiyesini 7 gün 24 saat 3 farklı şekilde sorgulamanıza olanak veriyor. Yalnız tüm sorgulamalar için telefon numaranızın Ziraat Bankasına kayıtlı olması gerekiyor.

  • Ziraat Bankasında kayıtlı olan cep telefonunuzdan BAKIYE yazıp 4747’ye SMS gönderirseniz size ait ilk 10 hesaba ait bakiye bilgileri telefonunuza kısa mesaj olarak gönderilir.
  • Sadece bir hesabınızın bakiyesini öğrenmek istediğinizde ise BAKIYE yazdıktan sonra boşluk bırakarak ilgili hesabın ek numarasını da yazıp 4747’ye göndermeniz yeterli.
  • Eğer Ziraat Bankasına kayıtlı olan telefon numaranıza bağlı olan farklı müşteri numaraları ve bu numaralara bağlı farklı hesaplarınız varsa BAKIYE yazdıktan sonra boşluk bırakıp ilgili müşteri numaranızı yazmanız ve 4747’ye SMS göndermeniz halinde o müşteri numarasına ait hesap bakiyelerinin bilgileri telefonunuza SMS olarak iletilir.

Yorum Yap