ING Bank

ING Bank Bakiye Sorgulama

Hollanda kökenli ING grubunun 2007 yılında Oyak Bank’ın hisselerinin tamamını satın alması ile Türkiye’de hizmet sunmaya başlayan ING Bank, “eski köye yeni adet” mottosu ile müşterilerine yenilikler sunuyor. Bakiye sorgulama gibi pek çok bankacılık işlemi hizmetini kolaylaştırılmış dijital bankacılık uygulamalarının yanı sıra klasik yollardan da veren ING Bank’ın, tüm hizmet kanallarını yazımızda inceledik.

ING Bank Bakiye Sorgulama İçin Ücret Alıyor mu?

ING Bank da dahil olmak üzere pek çok banka şubesiz bankacılık için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Şubesiz bankacılıkta temel amaç müşteriye masrafsız bankacılık hizmeti verebilmek için finansal işlemleri self servis haline getirmektir. Bu bağlamda çoğu işlemin ücretsiz olarak yapılabildiği bir dönemde, bakiye sorgulama gibi basit bir işlem için herhangi bir ücret talep edilmesi de bu gelişim sürecine aykırı bir durum olurdu. Netice itibari ile bakiye sorgulama işlemi için, hangi kanalı kullanırsanız kullanın, ING Bank’ta herhangi bir ücret ödemezsiniz.

ING Bank Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bakiye sorgulama işlemi için ING Bank müşterileri şube, ATM, internet bankacılığı, mobil bankacılık, SMS bankacılığı ve telefon bankacılığını kullanabilir.

Şubeden Bakiye Sorgulama

Her ne kadar elektronik ortama taşınmış bir finans sektöründen bahsetsek de ING Bank şubelerinden de bakiye sorgulama yapabilmek mümkün. Herhangi bir ING bank şubesine kimliğinizle giderek gişelerden veya bireysel müşteri temsilcilerinden hesap bakiye bilgilerinizi öğrenebilir ve yazılı olarak talep edebilirsiniz.

ATM’den Bakiye Sorgulama

ING Bank hem kendi ATM’lerinden hem de diğer yurt içi banka ATM’lerinden bakiye sorgulama imkanı sunuyor. ING Bank tarafından verilen banka kartınız ile ATM’deki hesaplar adımından bakiye sorgulamasını yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde yurt içi diğer banka ATM’lerinden banka kartınızla bakiye sorgulama yapabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık Üzerinden Bakiye Sorgulama

ING Bank dijital bankacılığı en fazla özendiren bankalardan biri. Şubesiz bankacılık adı altında dijital bankacılık kanallarından hizmet alan müşterilerine işlem ücretlerinde indirim veya ücretsiz bankacılık işlemleri gibi olanaklar sunuyor. İnternet bankacılığına veya mobil bankacılığa kullanıcı kodu veya T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra açılan menüde “Hesaplar” sekmesinin altında tüm hesap bilgilerinizle birlikte bakiye bilgilerinizi de görüntüleyebilirsiniz.

Telefon Bankacılığından Bakiye Sorgulama

0850 222 0 600 numaralı ING Bank telefon bankacılığı, bakiye sorgulama yapabileceğiniz bir diğer kanal. Telefon bankacılığındaki bireysel işlemler adımı altında yer alan “Hesap Bakiyesi Verme” seçeneği bakiye sorgulama işleminin karşılığı. Bakiye sorgulama, ING telefon bankacılığı ile yapabileceğiniz onlarca bankacılık işleminden sadece biri.

SMS İle Bakiye Sorgulama

ING Bank SMS ile bakiye sorgulama işlemini farklı bir konsept altında yapmanıza olanak sağlıyor. “ING Bilginize Servisi” ile hesaplarınızdaki ve kredi kartlarınızdaki hareketlerinizi takip edebiliyorsunuz. Bu servis doğrudan bir sorgulama servisinden ziyade bir takip servisi gibi çalışıyor. ING Bilginize Servisi’nden faydalanmak istediğinizde başvurunuzu internet şubesinden yapabileceğinizi gibi cep telefonunuzdan 2205’e SMS BILGI yazarak mesaj gönderebilirsiniz. Bu servise dahil olduktan sonra;

  • Hesaba Eft ve havale,
  • Hesaba nakit yatırılması,
  • Hesaba maaş yatması,
  • Hesaptan çek ödemesi,
  • Tahsil edilen çek tutarının hesaba yatırılması,

Gibi hareketlerin tamamı size SMS ile iletilecek ve siz hesap bakiyenizi sürekli takip edebileceksiniz.

Yorum Yap