Bankacılık İşlemleri İş Bankası

İş Bankası IBAN Sorgulama / Hesaplama

IBAN kullanımının uluslararası para transferlerinde zorunlu olduğu ve ilerleyen zamanlarda yurtiçi para transferi işlemlerinde de zorunlu olacağı düşünülürse, İş Bankası müşterilerinin de IBAN bilgilerine sahip olmalarının ne denli gerekli olduğu daha net anlaşılabilir. İş Bankası’nda bir hesabınız var, hesap numaranızı biliyor ama IBAN’ınızı bilmiyorsanız, yazımızı sonuna kadar okuyarak IBAN bilginize nasıl ulaşabileceğiniz konusunda tam bir fikir sahibi olabilirsiniz.

  • İş Bankası, çok sayıda şubesi bulunan, Cumhuriyet döneminin en eski bankası olarak müşterilerine pek çok platform üzerinden hizmet veriyor. Hizmet verdiği bu platformların herhangi birinden IBAN bilgilerinizi elde etmeniz mümkün.
  • Bir hesap açtırmak için İş Bankası şubesine gittiğinizde, hesap açma işleminizin ardından size bir de hesap cüzdanı verildi ise, bu cüzdanda IBAN bilgilerinizi de bulmanız pekala mümkün.
  • Hesap cüzdanı almamış veya kaybetmiş olabilirsiniz. Bu durumda İş Bankası bankamatik kartınızı kontrol ederek, var ise kartınızın üzerinden de IBAN’ınızı öğrenebilirsiniz.
  • Eski tip bir kartınız var veya bankamatik kartınız henüz yoksa, internet şubesi veya mobil şube üzerinden İş Bankası hizmetlerinden yararlanıyorsanız, ana menü içerisinden “Hesaplar ve Kartlar” sekmesine girerek hesaplarınızı ve hesap bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Burada IBAN bilginiz de olacak.
  • Online bankacılık hizmetlerinden faydalanmıyorsanız, 0850 724 0724 İş Bankası müşteri hizmetleri numarasını arayarak da IBAN bilgilerinizi kolaylıkla alabilirsiniz.
  • Bankamatikler aracılığı ile de İş Bankasındaki hesaplarınızın bilgilerine ait dökümü alabilir ve bu döküm ile IBAN’ınızı da öğrenebilirsiniz.
  • Bunların haricinde, IBAN’ınızı İş Bankası internet sitesi üzerinden de hesaplayabilirsiniz.
  • İş Bankası kurumsal internet sitesine ulaşmak için isbank.com.tr adresini tıklayabilir veya bu adresi kopyalayarak internet tarayıcınızın arama çubuğuna yapıştırabilirsiniz.
  • Ana sayfaya ulaştığınızda, sayfanın en alt kısmında yer alan “Faydalı Linkler” bölümünde “IBAN Hesaplama” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda hesaplama sayfasına yönlendirilirsiniz.
  • İsterseniz doğrudan, İş Bankası IBAN Hesaplama linkine tıklayarak da IBAN hesaplama sayfasına ulaşmanız mümkün.
  • IBAN hesaplama sayfasına ulaştığınızda, ilk sekmede hesabınızın işletildiği para türünü seçmelisiniz. Hesabınız TL cinsinden ise başka bir döviz türü seçmeyin.
  • İkinci sekmede şube kodunuz istenilecektir. Şube kodunuzu bilmiyorsanız, sekmenin sağ köşesinde bulunan soru işaretine (?) tıklayın. Açılan pencerede şubenizi adı ile veya detaylı aramaya girerek, şehir ve ilçe seçeneklerine göre de arayabilirsiniz. Şube kodunuzu öğrendikten sonra hesaplama sayfasına tekrar dönerek bu kodu ilgili alana girin.
  • Üçüncü alana ise hesap numaranızı girmeniz istenecek. Hesap numaranızı, bankamatik kartınızın üzerinde, hesap cüzdanınızda bulmanız mümkün. Eğer hesap numaranızdan emin değilseniz, IBAN hesaplama işlemini yapmamanızı öneririz. Yanlış rakam bile girseniz, hesaplama sistemi size bir IBAN verecektir. Yanlış bir IBAN ile işlem yaptığınızda tüm mesuliyet size ait olacaktır.
  • Tüm bilgileri doğru olarak girdiğinizden eminseniz hesapla butonuna tıkladığınızda IBAN bilginiz görüntülenecektir.
  • Oluşturduğunuz IBAN’dan emin değilseniz, size en yakın İş Bankası şubesine giderek hesabınızın bilgilerinin dökümünü ve bu bilgiler içerisinde IBAN’ınızı da alabilirsiniz.

İş Bankası müşterisi iseniz, İş Bankası resmi sitesi haricinde herhangi bir sitede IBAN hesaplaması yapmayın. IBAN hesaplanırken, kişisel ve şifreleriniz, kredi kartı bilgileriniz ve benzeri finansal bilgileriniz kesinlikle istenmez. Hesaplama yaptığınız sitede bu bilgiler talep ediliyorsa o siteyi terk etmek yapacağınız en doğru hareket olacaktır.

Yorum Yap