Akbank Bankacılık İşlemleri

Akbank IBAN Sorgulama / Hesaplama

Bir Akbank müşterisi iseniz, Eft ve havale gibi para transferleri başta olmak üzere, pek çok bankacılık işleminde hata payını azaltan IBAN bilginizi birkaç farklı yöntem ile öğrenmeniz mümkün. IBAN’ınızı öğrenebilmek için yapabileceklerinize dair tüm bilgilere, yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz. Evvela basit yöntemleri izah ettikten sonra Akbank kurumsal internet sitesi üzerinden nasıl IBAN hesaplayacağınızı açıklayacağız.

  • Her ne kadar artık demode olmuş olsa da, Akbank’ta hesap açtırırken bir hesap cüzdanı verildi ve siz bunu sakladıysanız, hesap cüzdanınızın iç kısmının en üst tarafında hesabınıza ait bilgilerle birlikte IBAN’ınızı da görebilirsiniz.
  • Hesap cüzdanı almadı veya kaybetti iseniz, Akbank tarafından verilen bankamatik kartı olan, Neo Kart üzerinde IBAN’ınızı bulabilirsiniz.
  • IBAN bilginiz kartınız üzerinde yok veya silinmiş ise 444 2 525 numaralı Akbank telefon bankacılığını arayarak, müşteri temsilcileri yardımı ile de IBAN öğrenmeniz mümkün.
  • Akbank Direkt adı altında Akbank’ın hizmet sunduğu, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık hizmetlerinden birini kullanıyorsanız, “Hesaplarım” adımında da hesap bilgilerinizi ve IBAN’ınızı görebilirsiniz.
  • Elbette bir de yazımızın ana konusu olan hesaplama ile IBAN öğrenme yönetimi var. Bunun için dilerseniz Akbank IBAN Sorgulama linkine tıklayarak Akbank IBAN sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Eğer adım adım bu sayfaya ulaşmak isterseniz;
  • akbank.com adresini, internet tarayıcınızın arama çubuğuna yazın veya buradan tıklayın.
  • Açılan ana sayfanın en alt kısmına indiğinizde, sağ alt köşede “Faydalı Linkler” başlığını ve onun altında “IBAN Sorgulama” alt başlığını göreceksiniz. Bu başlığa tıkladığınızda da IBAN sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • IBAN sorgulama sayfasına ulaştığınızda “IBAN Numaranızı Akbank’tan Anında Öğrenin” başlığının altında sizden bazı bilgilerin istendiğini göreceksiniz.
  • Evvela IBAN’ınını öğrenmek istediğiniz hesabın türünü seçin. Türk Lirası veya diğer döviz hesaplarının seçenekler arasında olduğunu göreceksiniz. Hesabınız hangi para birimi ile işletiliyorsa onu seçin.
  • Bir alta indiğinizde şube kodunu girmeniz istenecek. Eğer şube kodunuzu bilmiyorsanız soru işaretine (?) veya doğrudan Akbank Şube Sorgulama linkine tıklayın ve şubenizin bilgilerini girerek şube kodunuzu öğrenin.
  • Şube kodunuzu girdikten sonra en önemli bilginin girilmesi aşamasına geçmiş oluyorsunuz. Hesap numaranızı ilgili alana, doğru bir şekilde girmeniz gerekecek. Banka kartınızın üzerinde hesap numaranızı bulabilirsiniz. Eğer hesap numaranızdan emin değilseniz IBAN sorgulamasından doğru sonuç alamayacağınızı belirtmeliyiz.
  • Hesap numaranıza ait rakamları da doğru olarak girdikten sonra “Hesapla” ikonuna tıkladığınızda IBAN bilginiz görüntülenecektir.
  • Bu şekilde de IBAN’ınızı öğrenemediyseniz veya IBAN bilginizin doğruluğundan emin değilseniz, doğrudan bir Akbank şubesine gidebilir ve hesabınıza ait bilgilerin dökümünü alabilirsiniz. Bu dekont üzerinde IBAN bilginiz de olacaktır.

IBAN hesaplama işleminde, sizin yanlış girdiğiniz bilgiler sonucunda ortaya çıkan hatalı IBAN bilgilerinden bankalar sorumlu değildir. Dolayısı ile emin olmadığınız bilgilerle IBAN hesaplaması yapmayın ve şubelerinizle iletişime geçin. Ayrıca, bankaların resmi internet siteleri hariç herhangi bir internet platformunda, özellikle kişisel ve finansal bilgilerinizi paylaşarak, IBAN hesaplama işlemi yapmayın.

Yorum Yap