TEB

TEB EFT Ücreti 2019

Türk Ekonomi Bankası yani TEB, müşterilerinin EFT işlemleri için ödemesi gereken ücretleri her bir bankacılık kanalı için ayrı ayrı belirliyor. Elektronik fon transferi işlemi yapmak üzere hangi kanalı kullanacak olursanız olun alıcı hesabın IBAN bilgisinin sizde olduğundan emin olun. Elbette ki IBAN bilgisinin tam ve doğru olması da ayrı bir gereklilik. TEB tarafından uygulanan EFT işlem ücretlerine ve EFT hakkında bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

TEB EFT Nasıl Yapılır?

TEB’de EFT işlemi için kullanabileceğiniz birkaç bankacılık kanalı bulunuyor. Doğrudan şubelere giderek EFT yapabileceğiniz gibi internet şubesi, mobil şube, telefon bankacılığı şubesi ve ATM’ler üzerinden de EFT yapabilirsiniz. Şubelere giderek gişelerden, dijital bankacılık platformlarından ise para transferleri menüsü altındaki EFT seçeneğinden EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. TEB, EFT işlemi için hangi kanaldan işlem yapıyor olursanız olun evvela alıcının IBAN bilgisini ve ardından da göndermek istediğiniz tutar bilgisini isteyecektir. Şube haricinde kalan diğer kanallardan EFT yapacak iseniz hesabınızda göndermek istediğiniz tutar kadar paranız olduğundan emin olun. Göndermek istediğiniz tutar ile birlikte EFT işlem ücretini de hesaba katmalısınız.

TEB Tüm EFT İşlemleri İçin Ücret Alıyor mu?

Aşağıdaki EFT ücret cetvelinde de göreceğiniz üzere TEB, CEBTETEB Hesap ve CEBTETEB Marifetli Hesap sahibi olan müşterilerinden dijital kanallardan yapacağı EFT işlemleri için işlem ücreti almıyor. TEB de diğer bankalar gibi sizinle olan finansal ilişki durumuna göre ücretlendirme yapıyor. Maaş müşterisi, kurumsal müşteri ya da sadık müşteri olmanız ödeyeceğiniz ya da ödemeyeceğiniz bankacılık ücretlerinde etkili olacaktır.

TEB EFT Ücretleri Ne Kadar?

Aşağıdaki cetvelde inceleyerek TEB tarafından her bir bankacılık kanalında alınan EFT işlem ücretlerine ulaşabilirsiniz.

 

Bankacılık Kanalı Asgari Ücret Azami Ücret Yüzdelik Oran (%) Detay
Şubeden Hesaptan EFT 54,00 TL 475,00 TL 0,50% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Şubeden Kasadan EFT 65,00 TL 680 TL 0,50% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Şubeden İsme Gelen EFT Ödemesi 54,00 TL 410,00 TL 0,50% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
İnternet Şubesinden EFT 5,40 TL 5,4 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Dahil)
İnternet Şubesinden Geç EFT 7,5 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV dahildir. Saat 16:00 sonrasında  yapılan EFT işlemlerden alınır.
İnternet Şubesinden Kredi Kartı İle Tek Çekim  EFT 3,00% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Mobil Bankacılık Şubesinden EFT 5,40 TL 5,4 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Dahil)
Mobil Bankacılık Şubesinden Geç EFT 7,5 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV dahildir. Saat 16:00 sonrasında  yapılan EFT işlemlerden alınır.
ATM’den EFT 12,00 TL 12,00 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Dahil)
ATM’den Geç EFT 22,00 TL 22,00 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV dahildir. Saat 16:00 sonrasında  yapılan EFT işlemlerden alınır.
Telefon Bankacılığından EFT 10,00 TL 10,00 TL İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Dahil)
CEBTETEB Hesap ve CEBTETEB Marifetli Hesap Sahipleri İçin İnternetten EFT 0,00 TL 0,0 TL
CEBTETEB Hesap ve CEBTETEB Marifetli Hesap Sahipleri İçin CEBTETEB Destek Merkezinden EFT 0,00 TL 0,0 TL
CEBTETEB Hesap ve CEBTETEB Marifetli Hesap Sahipleri İçin Mobil Bankacılıktan EFT 0,00 TL 0,0 TL

 

Yorum Yap