Bankacılık İşlemleri TEB

TEB Kartsız Para Çekme ve Yatırma

Türk Ekonomi Bankası müşterisi olun ya da olmayın kartsız para çekme ve yatırma işlemlerinden istifade edebilirsiniz. EFT saatini kaçırdı iseniz TEB müşterisi olan birine para gönderebilmek için TEB tarafından ATM’lerde sunulan kartsız para gönderme işleminden yararlanabilirsiniz. TEB kartsız para çekme ve yatırma işlemleri için hangi olanakları sunuyor? Banka kartı olmadan TEB ATM’lerinden para çekme ve yatırma işlemlerini incelediğimiz yazımızı okuyarak siz de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Ortak ATM’lerden TEB Uygulamalarından Gönderilen Parayı Kartsız Çekebilir miyim?

TEB uygulamalarından cebe gönderilen veya QR kodu ile tanımlanan tutarları çekebilmeniz için bir TEB ATM’si olması şarttır. Ortak ATM’lerden TEB için hazırlanan uygulamalardan sevk edilen tutarları çekmek ne yazık ki imkansız. Aynı şekilde bir TEB hesabına para yatırmak istiyorsanız kartsız olarak bu işlemi bir ortak ATM’den yapamazsınız. Kartsız bir şekilde TEB ile ilintili olarak para yatırma ve çekme işlemi yapabilmek için mutlaka bir TEB ATM’sine gitmelisiniz. Size en yakın TEB ATM’sini https://www.teb.com.tr/en-yakin-teb-sube-atm/ linkine tıklayarak bulabilirsiniz.

TEB Kartsız Para Yatırma

Türk Ekonomi Bankası ATM’lerinden kartsız para yatırma hemen hemen diğer banka ATM’lerinden yapıldığı şekli ile aynı gerçekleştiriliyor.

  • Bir TEB ATM’si bulun ve kartsız işlem menüsünü görüntülemek için “Giriş” tuşuna basın.
  • Açılan menüde “Hesaba Para Yatırma” başlığını seçin.
  • Hesap numarası ya da IBAN kullanarak para yatıracağınız hesap bilgilerini ilgili alanlara girin.
  • C. kimlik numaranız ve istenilen diğer bilgileri ilgili alanlara girdikten sonra yatıracağınız parayı hazneye yerleştirin.
  • Eğer yerleştirdiğiniz tutar ile ekranda beliren tutar aynı ise işleminizi onaylayın.
  • Tüm bilgiler doğru girildikten sonra hesaba kartsız olarak para yatırma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

TEB Kartsız Para Çekme

TEB’den kartsız olarak para çekebilmeniz için iki yöntemden birini kullanabilirsiniz. Her iki yöntem için de göndericinin en az bir TEB dijital bankacılık uygulamasını kullanıyor olması gerekir. CEBTETEB adı verilen dijital bankacılık uygulamalarından gönderimi sağlanan para ATM’lerden kartsız olarak çekilebilir.

CEBTETEB’den Telefon Numarasına Gönderilen Paranın Kartsız Çekilmesi

 

CEBTETEB mobil ya da internet bankacılığı uygulamasından sizin telefon numaranıza bir gönderim yapıldı ise bir TEB ATM’sinden bu parayı çekebilirsiniz.

  • TEB ATM’sine giderek “Giriş” tuşuna basın ve açılan menüden “Cebe Havale” başlığına tıklayın.
  • Alıcı telefon numarası, gönderici telefon numarası, gönderilen tutar bilgilerinin ve telefonunuza kısa mesaj ile gelen referans kodunun yanınızda olduğundan emin olun.
  • Yönlendirildiğiniz ekrandaki bilgileri doldurun.
  • Tüm bilgileri doldurduktan sonra işleminizi onaylayın.
  • Eksik ya da hatalı bir bilgi girilmedi ise telefon numaranıza gelen parayı TEB ATM’lerinden bu şekilde çekebilirsiniz.

TEB Cebe havale ile ilgili detaylı bilgi için ilgili makalemizi TEB Bankası Cebe Havale Nasıl Yapılır okuyabilirsiniz.

QR Kodu İle Kartsız Para Çekme

Kartsız olarak ATM’lerden para çekmenin bir diğer yolu de QR kod kullanmaktır. QR koddan istifade edebilmek için CEBTETEB mobil uygulamasının mutlaka telefonunuza yüklü olması gerekir. TEB QR kod ile ATM’den kartsız para çekme işlemi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ilgili makalemizi TEB QR Kod ile Nasıl Para Çekilir? tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yorum Yap