TEB

TEB Bakiye Sorgulama

Türkiye’nin en eski bankalarından olan Türk Ekonomi Bankası müşterilerinin bakiye sorgulama için kullanacağı yöntemler neler? Hesabınızda ne kadar paranız kaldığını unuttuğunuz ya da tam tutardan emin olamadığınız anlarda bakiye sorgulama işlemi ile hesabınızdaki net miktarı öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda TEB müşterilerinin bakiye sorgulama için kullanabileceği tüm bankacılık kanallarını inceleyeceğiz. Sizler de yazımızı okuyarak bakiye sorgulama hakkındaki tüm merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz.

TEB Bakiye Sorgulama Yolları Hangileri?

TEB, bakiye sorgulama için müşterilerine birkaç farklı alternatif sunuyor. Yalnız bu alternatifler içerisinde yer SMS ile sorgulama konusunda TEB resmi sitesinde, farklı kaynaklarda yer alan “4766” SMS hattına dair bir açıklama bulunmuyor. Bunun yerine SMS ile ilgili farklı birkaç olanak mevcut. SMS ile ilgili detaylarla birlikte diğer bankacılık kanalları olan internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM, telefon bankacılığından bakiye sorgulama hakkındaki net bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

TEB Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Türk Ekonomi Bankası da pek çok diğer banka gibi finansal işlemleri dijital platformlar üzerinden sağlıklı bir şekilde verebilmek için yenilikçi adımlar atıyor. Özellikle internet bankacılığı ve mobil bankacılık konusunda hayli özelleştirilmiş uygulamalarla hizmet veriyor. Tüm bu yenilikçi kanalların yanı sıra daha bilindik bankacılık kanallarından da bakiye sorgulama da dahil olmak üzere pek şok bankacılık işlemini yapabilmek mümkün.

Şubeden Bakiye Sorgulama

TEB şubeleri doğrudan finans hizmeti alabileceğiniz noktalar. TEB müşterileri kolaylıkla tüm işlemlerini şubelerden gerçekleştirebilirler. Diğer bankacılık kanallarından çözümleyemediğiniz işlemler için şubelere uğrayabileceğiniz gibi sadece doğrudan hizmet almak istediğiniz için de şubeye gidebilirsiniz. TEB şubelerine giderek sıranızı alabilir ve gişe görevlileri ya da bireysel müşteri temsilcilerinden hesap bakiye sorgulama yapabilir ve bakiye bilginizi çıktı olarak alabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılıktan Bakiye Sorgulama

Türk Ekonomi Bankası, bankacılığın kolaylaştırılmış ve dijitale taşınmış uygulamalarının geneline CEBTETEB adını veriyor. CEBTETEB İnternet Şubesi veya CEBTETEB Mobil Bankacılık Şubesi üzerinden bakiye sorgulama dahil hemen hemen tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilmeniz mümkün. CEBTETEB İnternet Şubesi’ne kullanıcı kodu, adı veya T.C. kimlik numarası bilginiz ve parolanızla giriş yaptığınızda açılan ana menüde “Hesaplar” sekmesini doğrudan görebilirsiniz. Hesaplar adımının altında tüm hesaplarınızı ve bu hesaplarınıza ait bakiye bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. CEBTETEB Mobil Bankacılık da neredeyse aynı ara yüz ile çalışıyor. Sisteme giriş yaptığınızda doğrudan özet bilgilerinizin  göründüğü bir ara yüz ile karşılanırsınız. Hemen ana sayfada yer alan “Hesaplar” kısmı altında hesaplarınızı ve bakiyelerinizi doğrudan görüntüleyebilirsiniz. Tüm hesaplarınıza ve hesaplarınıza ait detay bilgilere ulaşmak için de “Tümünü Gör” yazısına tıklamanız yeterli olacaktır.

ATM’den Bakiye Sorgulama

Bakiye sorgulamak için bir TEB müşterisi ATM de kullanabilir. ATM ile yapılacak işlemlere günümüzde uzak olan herhangi bir banka müşterisi olması neredeyse imkansız. Katınızı TEB ATM’sine yerleştirdikten sonra şifrenizi girmeniz işlem menüsüne ulaşmanızı sağlayacak. Bakiye sorgulama işlemi kartsız olarak yapılamıyor. Ana menüde yer alan “Hesap İşlemleri” seçeneği tıklandıktan sonra “Bakiye Öğrenme” seçilerek ilgili hesabın bakiyesi görüntülenebilir ve yazdırılabilir.

SMS İle Bakiye Sorgulama

TEB için SMS ile bakiye sorgulama hakkında bir miktar bilgi kirliliği mevcut. TEB resmi internet sitesinde “4766” numaralı hattan bakiye sorgulama yapılabildiğine dair bir bilgi bulunmuyor. 4700 numaralı SMS hattı ise şikayet, öneri, teşekkür için kullanılabiliyor. Müşteri görüşlerini almak için kullanılan bu SMS hattından bakiye sorgulama yapılabildiğine dair bir bilgi de bulunmuyor. SMS bankacılığı olarak değerlendirilebilecek tek kanal ise “TEB Pratik Haberci”. İnternet şubesi veya doğrudan TEB şubelerinden başvuru yapmanız gereken TEB Pratik Haberci uygulaması ile hesap ya da kart hareketlerinize dair bilgileri SMS ile alabilmeniz mümkün. Paketler halinde sunulan bu uygulamada her paketin ayrı bir ücretlendirmesi bulunuyor. Seçtiğiniz özelliklere göre 0,99 TL ile 2,99 TL arasında ücretlerle bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Telefon Bankacılığından Bakiye Sorgulama

0850 200 0 666 TEB Telefon Şubesi’ni arayarak sesli yönlendirme ile bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Sadece “Hesabımda ne kadar para var?” diyerek sesli yönlendirme sayesinde vadeli ve vadesiz hesaplarınızın bakiyesini öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap