HSBC

HSBC Bank Bakiye Sorgulama

HSBC Bank bakiye sorgulama için hangi kanallardan hizmet veriyor? HSBC müşterileri hesap bakiyelerini mesaj atarak öğrenebilir mi? HSBC Bank’taki hesabınızın bakiyesini sorgulayabileceğiniz tüm bankacılık kanallarına dair detaylı bilgileri sizin için derledik. Siz de bakiye sorgulama yapmak için bilmeniz gerekenlerin tamamına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

HSBC Bank Bakiye Sorgulama SMS İle Yapılabiliyor mu?

Ne yazık ki HSBC Bank hesabınızın bakiye sorgulama işlemi için SMS kullanılabileceğine dair çok fazla kirli bilgi mevcut. Bu konuda net ve kesin bir bilgi vermek üzere bu konuyu ayrı bir başlık altında özetleyeceğiz. HSBC Bank’ın SMS Bankacılığı adı altında bir hizmeti bulunuyor; ama bu SMS hizmeti sadece kredi kartınız için sunuluyor.  4477’e mesaj atarak HSBC SMS Bankacılığı ile hesap bakiye sorgulama işlemi yapabilmeniz ne yazık ki mümkün değil. Sadece HSBC kredi kartınızın ekstre ve borç bakiyesi bilgilerine bu hizmet aracılığı ile ulaşabilmeniz mümkün. Kredi kartınızın son 6 hanesini 4477’e SMS ile gönderdiğinizde kartınızın ekstre veya güncel borç bilgisi size SMS olarak iletilir. Yalnız bu hizmetten sadece Turkcell müşterilerinin faydalanabildiğini de hatırlatalım.

HSBC Bank Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HSBC Bank da diğer bankalar gibi hemen hemen tüm bankacılık kanallarından bakiye sorgulama hizmeti veriyor. Dilerseniz doğrudan HSBC şubelerinden veya internet bankacılığı ve mobil bankacılıktan bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Tüm bakiye sorgulama kanallarını ve nasıl sorgulama yapılacağını sizin için özetledik.

HSBC Bank Şubelerinden Bakiye Sorgulama

HSBC Bank ülkemizde çok az sayıdaki ilde, az sayıdaki şubesi ile doğrudan hizmet veriyor. Sadece 14 ilde hizmet veren HSBC Bank’ın 82 şubesinin herhangi birinden bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için şubeye giderek gişe işlemlerinden sıra alın ve kimliğinizi görevliye vererek hesabınızın bakiyesini öğrenmek istediğinizi söyleyin. Görevli personel dilerseniz sözlü olarak veya dilerseniz de yazılı olarak size hesap bakiye bilginizi iletecektir.

ATM’lerden Bakiye Sorgulama

HSBC Bank’ın 7 gün 24 saat hizmet veren ATM’lerinde bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Kartsız olarak HSBC ATM’lerinden hesaba para yatırabiliyor ve kredi kartı borcu ödeyebiliyorsunuz; ama bakiye bilginizi sorgulayamıyorsunuz. ATM’den bakiye sorgulama için kartınızın mutlaka yanınızda olması gerekir. Kartınızı ATM’ye yerleştirip şifrenizi girdikten sonra kredili mevduat ve vadesiz hesabınızın bakiyesini görüntüleyebilir ve yazdırabilirsiniz. Yine aynı menüden hesap hareketlerinizi görüntülemeniz ve yazdırmanız da mümkün.

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılıktan Bakiye Sorgulama

HBSC Bank internet bankacılığından bakiye sorgulama yapabilmeniz için evvela kullanıcı kodu, parola ve şifre bilgilerinizi edinmelisiniz. SMS tek kullanımlık şifre, Mobil Güvenli Anahtar veya Güvenli Anahtar uygulamalarının birini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Hesaplar menüsü altında hesap bakiyenizi görüntüleyebilirsiniz. Aynı giriş yöntemi mobil bankacılık için de geçerli. Mobil bankacılığa giriş yaptıktan sonra açılan ana sayfada finansal özet bilgileriniz doğrudan görüntülenir.

Telefon Bankacılığından Bakiye Sorgulama

HSBC Bank’ın 0850 211 0 111 numaralı telefon bankacılığı ile çok sayıda bankacılık işlemini yapabilirsiniz. HSBC Bank’ın hayli gelişmiş olan sesli yanıt sistemi sayesinde müşteri temsilcisine de gerek kalmadan bakiye sorgulama yapabilirsiniz. HSBC Bank telefon bankacılığını aradıktan sonra kart numarası, müşteri numarası veya T.C. kimlik numarası ile birlikte şifrenizi girdiğinizde sesli yanıt sisteminin yönlendirmesi ile bakiye sorgulama yapılabiliyor. Yalnız bu işlemi yapabilmeniz için telefon numaranızın mutlaka HSBC Bank’ın sistemine kayıtlı olması gerekir. Sesli yanıt sisteminde “Bankacılık İşlemleri” menüsünü tercih ettiğinizde ilk olarak size hesap özetiniz okunur. Bu sayede doğrudan bakiye bilgilerinizi öğrenmiş olursunuz.

Yorum Yap