Ziraat Bankası

Ziraat Bankası EFT Ücreti

Devlet bankaları içerisinde bilinirliği ve kullanılırlığı en fazla olan banka, Ziraat Bankası denildiğinde abartı olmaz. Ziraat bankası EFT ücretleri konusunda da sahip olduğu geniş müşteri yelpazesine göre ücret politikası uygulayabiliyor. İsminden de anlaşılacağı üzere özellikle çiftçilerin neredeyse tamamının bir Ziraat Bankası hesabı vardır. Günümüzde havale ile birlikte EFT kullanımının da yaygınlaştığı düşünülürse hemen herkes için faydalı olacağını düşündüğümüz yazımıza bazı temel tanımlamalar ile başlayalım.

EFT Nedir?

EFT, çok da eski bir para transfer yöntemi değil. En azından uluslararası para dolaşımını, bankacılık ve finans sektörünün gelişimini düşündüğümüzde EFT henüz çok genç bir uygulama. Elektronik ortamda para transferi anlamına gelen EFT’nin açılımı “Elektronik Fon Transferi” şeklindedir. Daha basite indirgendiğinde görülecek en önemli özellikle aslında bir yerden bir yere gönderilen somut herhangi bir şeyin olmadığı, sadece rakamların yer değiştirdiğidir. Bankalar arasında elektronik ortamdaki alışveriş mutabakatı için EFT diyebiliriz. Ülkemizde de 1992 yılından beri kullanılan EFT, hayatımızı oldukça kolay bir hale getiriyor.

EFT ve Havale Arasındaki Fark Nedir?

EFT ve havale arasında temel birkaç fark bulunuyor ama en önemli fark, havalenin sadece aynı banka müşterilerinin hesapları arasında, EFT’nin ise sadece farklı banka müşterilerinin hesapları arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani siz başka bir bankada hesabı olan çocuğunuza okul harçlığını havale ile değil EFT ile göndermek zorundasınız. Ayrıca, pek çok banka havale işlemi için herhangi bir saat dilimi belirlememiştir. Günün 24 saati aynı bankaya ait hesaplar arasında havale işlemi yapabilirsiniz; fakat EFT işlemini sadece belirli saat aralıklarında yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası EFT Ücretleri Ne Kadar?

Ziraat Bankası diğer pek çok banka gibi müşterilerinin banka ile olan ilişki durumlarına göre EFT ücretlerini belirleyebiliyor. Hatta kurumsal anlaşmalarda maaş müşterilerine ücretsiz EFT, havale imkanları da sunabiliyor. Ücretsiz olmayan anlaşmalarda bile kuruşlarla ifade edilen ücretlerle işlem yapabilmek mümkün olabiliyor. Yeni bir Ziraat Bankası müşterisi, herhangi bir anlaşma yapmak istemeyen bir müşteri ya da henüz bu durumlardan haberdar olmayan bir Ziraat Bankası müşterisi olabilirsiniz. Bu durumda Ziraat Bankası’nın senelik olarak açıkladığı “Ürün ve Hizmet Ücretleri” cetvelinde belirtilmiş olan ücretlerle EFT işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca 16’ya kadar EFT, 16 – 17 arası ise geç EFT ücreti ödersiniz.

Ziraat Bankası Genel EFT Ücretleri

Ziraat Bankası’nın tüm müşterileri için belirlediği, herhangi bir müşteri sözleşmesi bulunmadığı hallerde uygulayacağı EFT ve geç EFT fiyatları aşağıdaki tabloda yer alıyor. Eğer sizin de farklı bir ücret anlaşmanız yoksa siz de EFT işleminizi aşağıda belirtilen kanallardan, belirtilen ücretler çerçevesinde gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

EFT Kanalı Asgari Ücret Azami Ücret Yüzdelik Oran (%) Detay
ATM 15 TL 15 TL   5.000 üzeri için 70 TL
Banka Kasasından Ödeme 10 TL 10 TL   250 TL’ye kadar
Banka Kasasından Ödeme 250 TL’den sonrası için 40 TL 500 TL 0,5  
Düzenli EFT Talimatı 3 TL 3 TL   İlk EFT normal ücretlendirilir sonraki EFT’ler için 3 TL ücret alınır.
Hesaptan EFT 70 TL 600 TL 0,5  
İnternet EFT 6 TL 6 TL   50.000 TL üzeri işlemler için 70 TL
Mobil Bankacılık EFT 6 TL 6 TL   50.000 TL üzeri işlemler için 70 TL
Telefon Bankacılığı EFT 7,5 TL 7,5 TL   50.000 TL üzeri işlemler için 75 TL
Geç EFT ATM 17 TL 17 TL   5.000 TL üzeri işlemler için 20 TL
Geç EFT İnternet Bankacılığı 9 TL 9 TL   50.000 TL üzeri işlemler için 75 TL
Geç Eft Hesaptan 75 TL 600 TL 0,5  
Geç Eft Mobil Bankacılık 9 TL 9 TL   50.000 TL üzeri işlemler için 75 TL

 

Yorum Yap