Bankacılık İşlemleri Yapıkredi

Yapı Kredi Bankası IBAN Sorgulama / Hesaplama

Yapı Kredi Bankası müşterisi iseniz, havale, EFT ve benzeri para transferi işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için gerekli olan IBAN’ınızı nasıl sorgulayabileceğinize veya hesaplayabileceğinize dair tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Yapı Kredi Bankası IBAN sorgulama / hesaplama işlemine başvurmadan evvel, Yapı Kredi Bankası tarafından size verilmiş olan bir bankamatik kartınız var ise IBAN numaranızın, bu kartın üzerinde yazılı olup olmadığını kontrol edin. Genellikle güncel bankamatik kartlarında, hesap numaranız ile birlikte artık IBAN bilgilerinizde yazılı olabiliyor. Eğer bankamatik kartınız üzerinde IBAN bilgilerinizi bulamadıysanız;

  • Yapı Kredi Bankası’ndaki hesabınıza ait bir hesap cüzdanınız varsa, bu cüzdanın üst kısmında yer alan hesap bilgileriniz içerisinde IBAN’ınızı da bulabilirsiniz.
  • Hesap cüzdanınız da yoksa 444 0 444 Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak IBAN bilgilerinizi müşteri temsilcileri aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
  • Yapı Kredi İnternet Bankacılığı veya Yapı Kredi Mobil Bankacılık kullanıyorsanız, “Hesaplar” menüsü içerisinde “Hesaplarınız” adımında yer alan “IBAN BİLGİLERİ” kısmından da IBAN’ınızı görüntüleyebilirsiniz.
  • Elinizde sadece Yapı Kredi Bankası’ndaki hesabınıza ait hesap numaranız varsa, IBAN’ınızı Yapı Kredi Bankası web sitesi üzerinden kendiniz de hesaplayabilirsiniz.
  • yapikredi.com.tr adresine tıklayın ve açılan ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Bankacılık Hizmetlerimiz” menüsünü tıklayın.
  • Açılan alt menüde göreceğiniz “Bireysel” başlığına tıklayın.
  • Sağ köşede göreceğiniz “Bireysel Bankacılık” menüsü altındaki “Hesaplama Araçları” seçeneğine tıklayarak yeni bir sayfaya yönlendirilmeyi bekleyin.
  • Yönlendirildiğiniz bu sayfanın en alt sağ köşesinde, “IBAN Hesaplama” seçeneğinizi göreceksiniz. Bu seçeneği tıkladığınızda, IBAN’ınızı hesaplayacağınız sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Bu adımları tarif ediyor olmamızın nedeni, zaman zaman bankaların internet hizmetlerine ait adres linklerinin değişiyor olmasıdır. Doğrudan Yapı Kredi IBAN Sorgulama linkine tıklayarak da IBAN hesaplama sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Bu sayfada, diğer pek çok bankadan farklı olarak, Yapı Kredi Bankası sadece hesap numaranızı girmenizi isteyecek.
  • “Hesap numaranız” yazısının yanındaki boşluğa hesap numaranızı girip hesapla butonuna tıkladığınızda IBAN bilginiz ekrana gelecektir.
  • Yukarıda saydığımız yöntemlerin hiç birine ulaşma şansınız olmadı ve IBAN bilgilerinizi elde edemediyseniz size en yakın Yapı Kredi şubesine uğrayarak, IBAN bilgilerinizin yer aldığı hesap dökümünüzü alabilirsiniz.

Yapı Kredi Bankası web sitesinin IBAN hesaplama sayfasında yapılan tüm IBAN hesaplamalarından, tamamen kendiniz sorumlu olursunuz. Yanlış girdiğiniz rakamlar sonucu farklı bir IBAN üretilebilir. Bu nedenle hesap numaranıza ait rakamları doğru girmeye özen gösterin. Ayrıca, kişisel bilgilerinizi çalmayı hedefleyen pek çok site olduğunu aklınızda bulundurarak, IBAN hesaplamalarınızı sadece Yapı Kredi Bankası resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirin. Bu hesaplama esnasında sizden kart bilgisi, kart şifresi, özel veya finansal bilgiler kesinlikle istenmez. Bu tarz bilgilerinizin istendiği bir adres üzerinden sorgulama yapmak üzere iseniz derhal o adresten çıkış yapmalısınız. IBAN hesaplamaları anında görüntülenir ve kesinlikle sonradan elektronik posta ile size gönderilmez. IBAN hesaplamalarınızı yaparken kişisel bilgilerinizin güvenliğinden asla taviz vermeyin.

Yorum Yap