Kredi Kartı Vakıfbank

Vakıfbank Sanal Kredi Kartı Oluşturma

İnternetten alış-veriş yaparaken, kredi kartınızın bilgilerini kullanarak işlem yapmak istemiyorsanız, kredi kartınıza bağlı, limiti düşük  (alış-veriş tutarınız kadar belirlemeniz mantıklı olacaktır) geçici süreli kullanıma açık sanal kredi kartlarını kullanabilirsiniz. Bu yazıda, Vakıfbank müşerileri için, Vakıfbank’ın mobil uygulmasını kullanarak nasıl sanal kart oluşturabileceğinizi anlatacağız. Eğer henüz Vakıfbank mobil uygulamasını indirmediyseniz, Iphone sahipleri, Apple App Store, Android telefona sahip olanlar da Google Play’e Vakıfbank yazarak arama yapabilirler ve Vakıfbank’ın uygulamasını indirebilirler. Bir diğer alternatif indime yöntemi de, www.vakifbank.com.tr sitesi üzerinden gerçekleştirlebilmektedir: Siteye girdiğinizde, sayfanın sağ üst kısmında yer alan, Mobil Bankacılık İndir, seçeneği tıkanır. Açılan formda, telefon numaranızı ve görselde yer alan güvenlik kodunu girip, Gönder’e tıklamalısınız. Vakıfbank mobil uygulamasını indirebileceğiniz link telefonunuza SMS olarak gelecektir. Bu linki kullanarak uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdiğinizi ve şifre işlemelerini tamamladığınızı varsayarak, sanal kart oluşturma adımlarına geçelim.

Vakıfbank Kredi Kartı Sanal Kart Oluşturma Adımları

  • Telefonunuzda, Vakıfbank mobil uygulamasını çalıştırın.
  • Gerekli bilgileri girerek, uygulamaya giriş yapınız.
  • Uygulama anasayfasında yer alan Kredi Kartları seçeneğini tıklayınız.
  • Gelen ekrandaki menüde yer alan, Sanal Kart İşlemleri seçeneğine tıklayınız.
  • Sanal Kart İşlemleri sayfasındaki menüden, Sanal Kart İşlemleri seçeneğine tıklayınız.
  • Açılan yeni sayfada, sanal kredi kartınızın özelliklerini beliryebileceksiniz. Bu sayfada öncelikle, sanal kartın bağlı olacağı, asıl kredi kartını seçeceksiniz. Daha sonra, sanal kartınızın limitini belirleyeceksiniz. Limiti, genelde yapacağınız alış-veriş tutarı kadar seçmenizde fayda var. Bu sayfada belirleyeceğiniz bir diğer özellik de; hesap kesiminden sonra sanal kartınızın limitinin ne olacağına dair bir özelliktir. Burada iki seçenek söz konusu: Sanal kartınızın limitinin, her hesap kesiminden sonra sıfırlanması ve sanal kartın limitinin her hesap kesim tarihinde yenilenmesi seçenekleridir. Bunlardan size uygun olanı seçerek devam edebilirsiniz. Dilerseniz sanal kartınıza bir isim verebilirsiniz. Birden fazla sanal kart açma durumunuzda bu özellik işe yarayabilir.
  • Gerekli bilgileri girdikten sonra, Devam butonuna tıklayınız.
  • Devam butonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda, sanal kartınıza ait limit ve limitin hesap kesim tarihinden sonra ne olacağına dair bilgiler yer alır. Bilgilerin doğru olduğunu düşünüyorsanız, Onay butonuna, yanlış olduğunu ya da bu bilgileri değiştirmek istiyorsanız, Geri butonuna tıklayınız.
  • Onay butonuna tıkladığınız varsayımı ile devam edecek olursak, sanal kartınızın oluşturulduğuna dair bilgi içeren sayfa karşınıza çıkacaktır. Bu sayfada yer alan, Kart Bilgileri butonuna tıklayarak, sanal kartınızın tüm bilgilerini gözlemleyebilirsiniz. Bu bilgiler: Sanal kartınızın numarası, son kullanma tarihi, CVV2 kodu, limit, bağlı olduğu asıl kartın bilgileri ve sanal kartın hesap kesim tarihi sonrası limit durumudur.

Yukarıda listelenen işlemler sonrası sanal kartınızı oluştrumuş oldunuz. Böylece, limiti yüksek kredi kartnızın bilgilerini, internet üzerinden yapacağınız alış-verişlerde kullanmak zorunda kalmazsınız.

Sanal kartınızı oluşturdunuz, daha sonra bu kart bilgilerini öğrenmek istiyorsunuz. Bu durumda, Sanal Kart İşlemleri sayfasında yer alan Sanal Kart Bilgileri seçeneğini kullanmanız gerekmektedir.

 

Yorum Yap