Vakıfbank

Vakıfbank QR Kod ile Nasıl Para Çekilir?

blank

Vakıfbank, kartsız bir şekilde para çekme hizmetini ATM’lerden sunmaktadır. Bunun için, QR kodlar kullanılmaktadır. Vakıfbank cep telefonu uygulamasına, söz konusu QR kodu okutarak para çekme işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıda paylaşılan görseller, Vakıfbank’ın güncellenen mobil uygulamasından alınmıştır. Dolayısıyla, yazıda anlatılanlardan en fazla faydayı, uygulamayı güncellemeniz durumunda, sağlayabilirsiniz.

Vakıfbank QR Kod ile Para Çekme

  • Vakıfbank ATM’sine gidiniz.
  • Cep telefonunuzda yüklü olan Vakıfbank Mobil uygulamasını açınız. (Daha önceden şifre almış ve uygulamayı kullanıyor olmanız gerekmektedir.)
  • Mobil uygulamanın açılış sayfasında yer alan QR İşlemleri butonuna basınız. (Aşağıdaki görselde temsili bir ekran görüntüsü yer almaktadır.)
blank

Vakıfbank Mobil Uygulamam QR İşlemleri

  • Butona bastığınızda, şifrenizi yazarak uygulamaya giriş yapabileceğiniz bir form açılacaktır. Buraya şifrenizi girerek devam etmeniz durumunda, doğrudan aşağıdaki görselde örneklenen QR İşlemleri sayfası açılacaktır. Bu sayfada yer alan menüden, Para Çek butonuna tıklayınız.
blank

Vakıfbank Mobil Uygulaması QR İşlemleri Sayfası

  • Sonraki sayfada, para çekeceğiniz hesabı ve çekmek istediğiniz tutarı belirleyiniz ve DEVAM tuşuna basınız.
blank

Vakıfbank Mobil Uygulaması QR Kod ile Para Çekme Hesap ve Tutar Bilgileri Giriş Sayfası

  • Devam tuşuna bastığınızda, uygulama telefonunuzun kamerasını açacaktır. Bu esnada, Vakıfbank ATM ekranında bulunan QR Kod tuşuna basınız. Bu işlemden sonra, ATM ekranına bir QR kod gelecektir. Bu kodu telefonunuzun kamerasına okutunuz.
  • Okuma işleminin başarıyla sonuçlanmasıyla, ATM, size paranızı verecektir.

 

Yorum Yap