Kredi Kartı Vakıfbank

Vakıfbank Kredi Kartını İnternet Alış-Verişine Açma

Vakıfbank kredi kartınızla, internet üzerinden alış-veriş yapabilmeniz için, kartınızı internet kullanımına açmanız gerekmektedir. Aynı şekilde, kartınızın internet üzerinden yapılan alış-verişlerde kullanılmasını istemiyorsanız, kartınızı internet kullanımına kapatabilirsiniz. Peki bu işlemleri nasıl yapabilirsiniz? Bu yazıda, kredi kartınızın internete açılıp kapanması işlemlerininin, İnternet Bankacılığı aracılığı ile nasıl yapılacağını anlatacağız.

İnternet Bankacılığı Aracılığı ile Kredi Kartınızı İnternet Kullanımına Açma

  • vakifbank.com.tr adresine gidilir.
  • Anasayfanın sağ üst kısmında yer alan İNTERNET BANKACILIĞI menüsünden Bireysel seçeneğine tıklanır. Açılan sayfada, T.C. kimlik numarası ve internet bankacılığı parolası ile sisteme giriş yapılır. (İnternet bankacılığı şifre alma işlemi için; Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifre Alma)
  • Size özel sayfada, sol tarafta yer alan menüden, Kredi Kartlarım seçeneğine tıklayınız.
  • Açılan menüden, Kart Ayarları seçeneğine tıklayınız.
  • Sayfanın sağ tarafında kredi kartlarınızın listelendiği bir ekranla karşılaşacaksınız. Buradan, işlem yapmak istediğiniz kredi kartınızı seçiniz.
  • Sayfanın altında yer alan Lütfen kart ayarlarınızı belirleyiniz alanında iki seçenek bulunacaktır: (1) İnternetten Alışveriş, (2) Telefon/Posta Üzerinden Alışveriş(Mail Order)
  • Bu seçeneklerden, internetten alış-veriş karşısında yer alan Açık seçeneğini işaretlemeniz durumunda kartınızı internete açmak için ayarlamış olacaksınız. Kapalı seçeneği de internete kapatmak için kullanılır. Benzer şekilde, telefon/posta üzerinden alış-veriş için de açma ve kapama işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Seçimlerinizi yaptıktan sonra, Devam butonuna basınız.
  • Sonraki sayfada da Onay butonuna basarak, kartınızın internet alış-veriş ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı dışında, Mobil Bankacılık, Çağrı Merkezi, Vakıfbank Şubeleri ve SMS aracılığı ile de kredi kartınızı internet kullanımına açtırabilir ya da kapatabilirsiniz.

SMS ile İnternete Açma İşlemi

Vakıfbank kredi kartınızı internette kullanabilmeniz için, ACIK yazıp 1 boşluk bırakıp, kartınızın son 6 hanesini yazarak 5724’e SMS gönderiniz.

Eğer birden fazla kartınız varsa ( ek kartlar ve banka kartları da dahil)ve bu kartların hepsini internet kullanımına açmak istiyorsanız; HEPSİ yazıp 1 boşluk bırakıp, 5724’e SMS gönderiniz.

1 Yorum

  • Vakıfbank son zamanlarda çok geliştirdi kendini. Tek tuşla bu ayarları çok rahat yapabilmeniz çok güzel bir şey.

Yorum Yap