Sigorta

PTT Trafik Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası, araç sahiplerinin yaptırması zorunlu olan bir sigortadır. Sigortasız aracınızla trafiğe çıkamazsınız. Eğer, sigortanız aracınızla trafikte polis kontrolünde yakalanmanız ya da bir kazaya karışmanız durumunda, yüksek trafik cezaları söz konusudur. Trafik sigortası, yıllık yapılır ve yenileme süresini geçirmemeniz sizin yararınıza olur.

Zorunlu trafik sigortası, kazaya karışmanız durumunda, karşı taraftaki araçta meydana gelen hasarın masraflarının karşılanması için yapılır. PTT Trafik Sigortası, aracınızın zorunlu trafik sigortası iyi bir seçenek olabilir. Üstelik başvuru yapmak da çok kolay.

PTT Trafik Sigortası Özellikleri

  • Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda, PTT Trafik Sigortası karşı tarafın zararını karşılar.
  • Karşı tarafta bulunan insanların, ilk yardım ve hastane giderlerini karşılar.
  • Kazalar maalesef bazen ölümlere neden olmaktadır. Karıştığınız kazada, ölen bir kişi varsa, o kişinin cenaze işlemlerinden kaynaklanan mastaflar ile, kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, ölüm sebebiyle karşılaşacağı maduriyet tazminat altına alınır.

PTT Trafik Sigortası internet sayfası üzerinde, 9 farklı sigorta şirketinden karşılaştırmalı, trafik sigortası teklifi alabilirsiniz. Bunun için; aşağıdaki görselde yer alan form doldurulur ve teklifler listelenir.  Formda, sizden T.C. kimlik numarası, Plaka Numarası, Cep Telefonu Numarası ve E-posta bilgileri talep edilmektedir. Eğer kurumunuza ait araç için trafik  sigortası teklifi alacaksanız; bu durumda Kurumsal seçeneğini seçmelisiniz. Seçimi yaptıktan sonra, sizden T.C. kimlik numarası yerine Vergi Kimlik Numarası (VKN) bilgisinin girilmesi istenecektir.

Trafik Sigortası Teklif Alma Formu

PTT Trafik Sigortası Başvurusu Adımları

  • Bir PTT şubesine gidiniz.
  • Gişe görevlesine, Trafik Sigorata’sı için başvuru yapacağınızı bildiriniz.
  • Sigorta için belirlenen ücreti ödeyiniz.

Bu işlemlerden sonra, sigortanız hemen aktif hale gelir.

 

Yorum Yap