Bankacılık İşlemleri İş Bankası

İş Bankası Kartsız Para Çekme ve Yatırma

İş Bankası Kartsız Para Çekme ve Yatırma

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli finans kuruluşlarından olan İş Bankası’nın müşterisi olun ya da olmayın ATM’lerden kartsız olarak para yatırma ve çekme işlemleri yapabilmeniz mümkün. İş Bankası, Türkiye’nin en çok şubesine sahip özel sermayeli bankası olmasının yanı sıra çok sayıdaki ATM’si ile müşterilerine pek çok bankacılık hizmetini doğrudan ve hızlı bir şekilde verebiliyor. Siz de İş Bankası ATM’lerinden kartsız para çekme ve yatırma işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

İş Bankası Kartsız Para Yatırma

İş bankasının kartsız işlem menüsü içerisinde yer alan çok sayıdaki işlem seçeneğinden biri de “Para Yatırma”. Kartınız yanınızda olmasa bile kendi hesabınıza veya bir başkasının hesabına kolaylıkla para gönderebilirsiniz. Adım adım izah edeceğimiz ATM’den kartsız klasik para gönderme yönteminin yanı sıra İş Bankası müşterilerine iki farklı teknolojik para transferi imkanı daha sunuyor. Bunlardan ilki QR kod ile para yatırma, diğeri ise Bluetooth ile para yatırma. Bu iki dijital yöntemi kullanabilmek için mutlaka telefonunuzda İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması olan İşCep yüklü olmalı. QR kod ile para yatırma hakkında detaylı bilgi içeren makalemiz İş Bankası QR Kod İle Nasıl Para Yatırılır?, Bluetooth ile para yatırmaya dair detaylı bilgi içeren makalemize İş Bankası Bluetooth ile Nasıl Para Yatırılır? ulaşabilirsiniz. Klasik ATM’den kartsız para yatırma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz

  • İş Bankası ATM’si veya bir diğer adı ile bir Bankamatiğe gidin.
  • Giriş tuşuna basarak kartsız işlem menüsüne ulaşın.
  • Açılan menüde yer alan “Para Yatırma” seçeneğine tıklayın.
  • Müşteri numaranız veya T.C. kimlik numaranızı bir sonraki adımda girin.
  • İlerlediğinizde yönlendirileceğiniz diğer adımda telefon numaranızı girin ve bir kez daha ilerleyin.
  • İlerleyerek geldiğiniz bu adımda para yatırmak istediğiniz hesabın şube kodunu ve hesap numarasını girin.
  • Sonraki adımda gönderiniz için bir açıklama girin.
  • İlerlediğinizde gelecek olan ekranda belirecek alıcı bilgilerini mutlaka kontrol edin ve doğru ise “İşleme Devam Edin” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan para haznesine göndereceğiniz tutarı yerleştirin.
  • ATM paranızı saydıktan sonra ekranda beliren tutar ile göndereceğiniz tutar eşleşti ise işleminizi onaylayın ve para yatırma işlemini tamamlayın.

İş Bankası Kartsız Para Çekme

İş Bankası kartsız para çekme işlemi için İş Bankası müşterisi olanlara üç, olmayanlara ise bir yöntem sağlıyor. İş Bankası ATM’sine giderek kartsız işlem menüsünden QR kod veya Bluetooth ile para çekebilirsiniz. Bu iki yöntemi kullanabilmek için hem İş Bankası müşterisi hem de İş Bankasının mobil bankacılık uygulaması olan İşCep kullanıcısı olmanız gerekir. İş Bankası ATM’lerinden QR kod ile para çekme hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için İş Bankası QR ile Nasıl Para Çekilir?, Bluetooth ile para çekme hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için İş Bankası Bluetooth İle Nasıl Para Çekilir? tıklayabilirsiniz. İş Bankası müşteri olmayanlar ise İş Bankası ATM’lerinden telefon numaralarına gönderilen parayı kartsız olarak çekebilirler. Kartsız olarak İş Bankası ATM’lerinden telefon numaranıza tanımlı olarak gelen parayı çekmek için aşağıda sıraladığımız adımları takip edebilirsiniz.

  • Bir İş Bankası ATM’sine giderek “Giriş” tuşuna basın.
  • Açılan kartsız işlem menüsünden “Para Çekme” adımını seçin.
  • Yönlendirileceğiniz alt menüden “Cebe Havale Para Çekme” seçeneğine tıklayın.
  • Bir sonraki adımda T.C. kimlik numaranız, alıcı ve gönderici telefon numarası ve kısa mesaj ile size gönderilen referans kodunu ilgili alanlara doğru bir şekilde girin.
  • Tüm bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sona işleminizi onaylayın ve telefon numaranıza tanımlı olarak gelen parayı İş Bankası ATM’sinden kartsız olarak çekin.

Yorum Yap