İş Bankası

İş Bankası Bakiye Sorgulama

İş Bankası hesabınızda kalan miktarı öğrenmek için bakiye sorgulama yapmak istiyorsunuz; ama nereden ve ne nasıl yapacağınız hakkında emin değilseniz yazımızı okuyarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda İş Bankası müşterilerinin sahip olduğu hesaplarının bakiyelerini sorgulayabileceği tüm bankacılık kanallarını tek tek inceledik.

İş Bankası Hesabınızdaki Bakiye Bilgisini Başkaları Sorgulayabilir mi?

Siber çağın en büyük sorunlarından biri elbette ki güvenlik açıkları. Tüm kişisel verilerin dijital ortama taşındığı günümüzde sanal güvenlik uygulamaları ile verilere ulaşım imkanları kısıtlanabiliyor. Bakiye gibi bankacılık bilgileriniz de özeldir ve tamamı ile size aittir. Başka birinin, siz bilgilerinizi paylaşmadığınız sürece, bakiye bilgilerinize ulaşması mümkün değildir. İş Bankası hesabınızdaki bakiyenizi sorgulamak için her bir bankacılık kanalından farklı bilgiler istenebilmektedir. Dolayısıyla bakiye bilgileriniz de dahil olmak üzere İş Bankası hesaplarınızdaki bilgilerin elde edilmesini istemiyorsanız kişisel bilgilerinizi başkaları ile kesinlikle paylaşmamalısınız. Şüpheli bir durum olduğunu düşündüğünüzde ise derhal bankanızla iletişime geçmelisiniz.

İş Bankası Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İş Bankası hesabınızın mevcut bakiyesini sorgulamak için şubelere gidebilir, ATM’ler, internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığından faydalanabilirsiniz. Her ne kadar İş Bankası SMS ile bakiye sorgulama adı altında internet ortamında çok fazla makaleye denk gelinse de İş Bankası resmi hesaplarından SMS ile bakiye sorgulama için hiçbir bilgilendirilme yapılmamıştır. Mevcut bakiye sorgulama yollarına dair bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İş Bankası Şubelerinden Bakiye Sorgulama

İş Bankası, ülkemizde en fazla şubesi olan bankalardan biri. Hatta şubesi sayısı özel sermayeli mevduat bankaları içerisinde en fazla olanı. Siz de bakiye sorgulama ve diğer bankacılık işlemleriniz için İş Bankası’nın 1249 şubesinden birine gidebilirsiniz. Size en yakın şubeye giderek gişeden veya bireysel müşteri temsilcinizden hesap bakiye bilginizi öğrenebilir ve yazılı olarak da bu bilgileri alabilirsiniz. Size en yakın İş Bankası şubesini https://www.isbank.com.tr/TR/sube-ve-bankamatikler/Sayfalar/sube-ve-bankamatikler.aspx linkine tıklayarak bulabilirsiniz.

İş Bankası ATM’lerinden Bakiye Sorgulama

“Bankamatik” ismi İş Bankası ATM’leri müsemmadır. İş Bankası ATM’leri para yatırma, para çekme ve daha pek çok bankacılık işlemi ile birlikte bakiye sorgulama için de kullanılabilir. 6500’den fazla ATM’den birine gidip kartınızı yerleştirdikten sonra şifrenizi girerek “Diğer İşlemler” altında hesap bakiyenizi inceleyebilirsiniz. Dilerseniz bakiye bilginizi yazdırabilirsiniz de.

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılıktan Bakiye Sorgulama

İş Bankası internet şubesi ve “İşCep” adı ile hizmet veren İş Bankası mobil bankacılık şubesinden de bakiye sorgulama yapabilirsiniz. İş Bankası internet şubesine müşteri numaranız veya T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Hesaplarım” menüsünün altında tüm vadeli ve vadesiz hesaplarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu kısımda hesaplarınızın bakiye bilgileriyle birlikte hesap hareketlerini de görüntülemeniz mümkün. İşCep için de aynı yol izlenebilir. İşCep’in en büyük avantajı dilediğiniz yerde istediğiniz bankacılık işlemini yapabilme imkanına sahip olmanız. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ilk menü görünümünde hesaplarınıza ait özet bilgileri ve dolayısıyla bakiye bilginizi doğrudan görebilirsiniz.

İş Bankası Telefon Şubesi İle Bakiye Sorgulama

İş Bankası telefon şubesine 0 850 724 0 724’ü tuşlayarak ulaşabilirsiniz. Bakiye sorgulama bile yapacak olsanız işlemlerinizi hızlı bir şekilde halletmek için sisteme kendinizi tanıtmanız gerekir. İş Bankası telefon şubesinden sisteme kendinizi tanıtmak için aşağıdaki dört yöntemden birini kullanabilirsiniz.

  • Müşteri numaranızı ve Müşteri Şifrenizi veya Ticari Şifrenizi tuşlayabilirsiniz.
  • 16 haneli Bankamatik kartı numaranızı ve kart şifrenizi tuşlayabilirsiniz.
  • 16 haneli Kredi kartı numaranızı ve kart şifrenizi tuşlayabilirsiniz.
  • 11 haneli hesap numarası ve hesaba ait Bankamatik kartı şifrenizi tuşlayabilirsiniz.

Yorum Yap