Halkbank

Halkbank Eft Ücreti

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Halkbank, müşterilerine bankalar arası para transferinde yapacakları EFT işlemleri için farklı fiyat politikaları uyguluyor. Bankalar ile finansal ilişkiniz, çalışma sıklığınız ve genel müşteri profiliniz ödeyeceğiniz bankacılık ücretlerinin belirlenmesinde de etkilidir. Bir diğer deyişle Halkbank’ın maaş müşteri olmanız, kurumsal müşterisi olmanız, yeni bir müşterisi olmanız gibi haller ödeyeceğiniz ya da ödemeyeceğiniz ücretlerin belirlenmesinde etkilidir. Bu hizmet ücretlerinden biri olan EFT ücretinin Halkbank tarafından belirlenmiş olan yıllık bir cetveli bulunuyor. Bu yazımızda size bu cetvelde yer alan ücretler ile birlikte EFT işlemi hakkında bilmeniz gerekenleri sunacağız.

Halkbank’tan EFT ile Hangi Hesaplara Para Gönderilir?

Elektronik finans transferi işlemi yapabilmeniz için alıcı hesabın başka bir bankada olması gerektiğini unutmayın. Çoğu zaman havale ve EFT işlemi karıştırılmakta, özellikle internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden işlem yapılırken kararsız kalınmaktadır. Her iki işlem de para transferleri menüsü altında yer aldığından kafa karışıklığı gayet normal. Havale Halkbank müşterilerine ait hesaplar arasında sürekli olarak yapılabilirken, EFT Halkbank müşterisi olmayan birine ait hesaba para gönderirken belirli saatler arasında yapılabilir. Şubeden ya da telefon bankacılığından para göndermek istediğinizde yetkililer size yardımcı olacağından böyle bir tereddüt yaşamazsınız.

Halkbank Şubesinden de EFT Yapılabilir mi?

Ülkemizde dünya ile eş güdümlü olarak gelişen yegane sektörlerden biri de finans sektörü. Hal böyle olunca tüm dünyada ortaya çıkan yenilikçi finansal uygulamalara ülkemizde de erişebilmek mümkün. Halkbank, yeni teknolojik finans kanallarından EFT yapma imkanı sunduğu gibi şubelerinden de EFT yapabilmenize olanak tanıyor. Tüm bankalar çoğu işlemleri için şubesiz bankacılık anlayışını yaygınlaştırsa da hala şubeden vazgeçemeyenler için tüm hizmetler şubelerden de verilmeye devam ediliyor.

Halkbank EFT Ücretleri Ne Kadar?

Halkbank EFT ücretleri başta da belirttiğimiz üzere müşteri profiline göre belirlenebiliyor. Bununla birlikte bankanın genel ücret politikasını duyurduğu ve her sene yenilenen bir “Ürün ve Hizmet Ücretleri” cetveline de erişebilmek mümkün. Bu cetvelden sizin için EFT ücretlerini anlaşılır bir şekilde derledik ve aşağıda sizlere yeni bir cetvelde sunduk.

Mobil Bankacılık Asgari Ücret Azami Ücret Yüzdelik Oran (%) Detay
Mobil Bankacılık 4,29 TL 4,29 TL   İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Mobil Bankacılık Düzenli EFT 2,86 TL 2,86 TL   İlk işlemden sonraki işlemler için geçerlidir.
İnternet Bankacılığı 4,29 TL 4,29 TL    
İnternet Bankacılığı Düzenli EFT 2,86 TL 2,86 TL   İlk işlemden sonraki işlemler için geçerlidir.
Kasadan Şubeden EFT 65 TL 480 TL 0,5% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Hesaptan Şubeden EFT 57 TL 480 TL 0,40% İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Hesaptan Şubeden Düzenli EFT 3,47 TL 3,47 TL   İlk işlemden sonraki işlemler için geçerlidir.
Müşteri İletişim Merkezi 6,19 TL 6,19 TL   İşlem başına tahsil edilir. (BSMV Hariç)
Müşteri İletişim Merkezi Düzenli EFT 2,86 TL 2,86 TL   İlk işlemden sonraki işlemler için geçerlidir.
İsme Gelen EFT’nin Kasadan Ödenmesi 39 TL 480 TL 0,50% 25 TL’ye kadar olan ödemeler ücretsiz.
Geç EFT Şube Kasadan 74,00 TL 530 TL 0,50% Saat 16’dan sonraki işlemlerden alınır.
Geç EFT Şube Hesaptan 74,00 TL 530 TL 0,50% Saat 16’dan sonraki işlemlerden alınır.

 

Yorum Yap