Bankacılık İşlemleri

Günlük Faiz Veren Hesaplar

Günlük ya da gecelik faiz uygulanan hesaplar, parasını uzun süre vadeli hesaplarda tutmak istemeyen, aynı zamanda parası bankada dururken değerlensin isteyenler için harika bir seçenek. Birçok banka gecelik faiz kazanabileceğiniz hesap hizmetleri vermekteler. Bu tipteki hesaplarda, paranızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ve her gece, hesapta bulunan paranıza, bankanın belirlediği oranda faiz uygulanır. Bu yazıda gecelik faiz özelliği bulunan hesaplar ele alınmıştır.

Vakıfbank ARI Hesabı

Vakıfbank ARI hesabı, paranıza gecelik faiz uygulamaktadır. Böylece, paranız durduğu yerde değer kazanır. Ayrıca, istediğiniz anda bu parayı herhangi bir vade kaybı yaşamadan kullanabilirsiniz. Vakıfbank ARI hesabında, İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık aracılığı ile gerçekleştireceğiniz EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezsiniz.

Finanscidayi’da yer alan Arı Hesap yazısı için:

Vakıfbank Arı Hesap

Odeabank Oksijen Hesap

Odeabank’ın gecelik faiz kazandıran hesabıdır. Oksijen hesabın tipine göre, günlük kullanacağınız vadesiz hesap tutarınızı siz belirlersiniz. Bu tutarın üzerinde kalan miktar, gecelik faizde değerlendirilir. Paraya ihtiyaç duymanız durumunda, belirlediğiniz vadesiz hesap miktarı kadar tutarı 7 gün 24 saat kullanabilirsiniz.

QNB Finansbank Enpara

QNB Finansbank, Enpara.com ile bankacılıkta farklı bir hizmet vermektedir. Enpara.com müşterileri, oluşturacakları birikim hesaplarında gecelik faiz kazanmaktadırlar. Birikim hesaplarındaki paranızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Her gece hesabınızda yer alan paraya, banka tarafından belirlenen oranda gecelik faiz uygulanır. Enpara’nın diğer bir avantajı da herhangi bir bankacılık işleminde herhangi bir ücret ödemezsiniz. Unutmadan belirmeliyiz ki, Enpara tarafından tanımlanan Ayın Enparalısı statüsüne ulaşmanız durumunda, daha yüksek faiz oranları söz konusu olacaktır.

Sitemizde Enpara ile ilgili birçok yazı bulunmaktadır:

Enpara Birikim Hesabı Nedir?

Enpara Birikim Hesabı Nasıl Açılır?

Ayın Enparalısı Nasıl Olunur?

QNB Finansbank Çift Sarılı Hesap

QNB Finansbank, Çitf Sarılı hesapta, alt limit söz konusu değildir. Paranıza uygulanan gecelik faiz geliri hemen yansıtılır. Paranızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Herhangi bir vadesiz hesapta yapabileceğiniz EFT/havale gibi bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Dolar, Euro gibi yabancı para birimleri ile de hesap açabilirsiniz. Ek para limiti tanımlayabilirsiniz.

Fibabanka Kiraz Hesap

Fibabanka, gecelik faiz özelliği olan hesap hizmetine Kiraz Hesap adını vermektedir. Dolar ve TL ile hesap açabilirsiniz. Bu hesapta bulunan paranızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gecelik faiz geliriniz hesabınıza hemen yansıtılır. Bu hesapta bir alt limit söz konusudur. Bu limitin üstüne çıkmanız durumunda gecelik faiz kazanmaya başlarsınız. Detaylı bilgi için:

Fibabanka Kiraz Hesabı

Şekerbank Gece Gündüz Hesabı

Şekerbank, birikimlerini uzun süreli vadeli hesaplarda tutmak istemeyen müşterileri için, gecelik faiz uygulayan Gece Gündüz Hesabı hizmetini sunmaktadır. Bütün gecelik faiz hesaplarında olduğu gibi, bu hesapta da paranızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gün sonunda hesabınızda bulunan miktara, Şekerbank’ın belirlediği oranda faiz uygulanır. Daha fazla detaylı bilgi için:

Şekerbank Gece Gündüz Hesabı

Akbank Serbest Hesap

Akbank da günlük faiz özelliğine sahip Serbest Hesap ile hizmet vermektedir. Serbest Hesap müşterileri, gün içerisinde bu hesabı dilediği gibi kullanabilir. Para çekme ve yatırma işlemlerini, tıpkı vadesiz hesaplardaki gibi gerçekleştirebilir. Gün sonunda, hesabınızda bulunan paraya, Akbank tarafından belirlenen oranda gecelik faiz uygulanır. Serbest Hesap’ta 1000 TL ve üzeri para bulundurma koşulu bulunmaktadır.

Aktifbank N Kolay Bono

Aktifbank günlük faiz kazanabileceğiniz, N Kolay Bono hizmetini sunmaktadır. Benzer şekilde, vade bekleme derdiniz olmadan paranızı kullanabilirsiniz. Masraf ve ücret söz konusu değildir.

TEB Marifetli Hesap

TEB, Marifetli Hesap ile gecelik faiz hizmeti vermektedir. Paranızı değerlendirmek için günlük faiz veren bu hesapta, yüksek hoşgeldin faizi söz konusudur (45 gün boyunca). Marifetli hesapta, hesap işletim ücreti ödemezsiniz.

Yapıkredi Çalışan Vadeli Hesap

Yapıkredi müşterileri, paralarını Çalışan Vadeli Hesap’ta tutarak gecelik faizden yararlanabilirler. İstediğiniz zaman hesabınızdan para çekme ve hesabına para ekleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Çalışan Vadeli Hesap’ta otomatik ödeme talimatları verebilirsiniz. Yapı Kredi İnternet/ Mobil Şube, Telefon Bankacılığı ya da size en yakın Yapı Kredi Şubesinden, hesabınıza, Çalışan Vadeli Hesap özelliği tanımlayabilirsiniz.

INGBank  e-Turuncu Hesap

e-Turuncu hesapta, gecelik faiz kazanabilirsiniz. Bu hesap, diğer bankaların benzer ürünlerinden farklı olarak,  Dolar, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden hesap açmanıza olanak verir. Böylece söz konusu yabancı para birimlerinden de faiz elde edersiniz. ING İnternet Şubesi ve ING Mobil üzerinden yapacağınız havale ve EFT işlemlerinde masraf ödemezsiniz.

ING Bank e-Turuncu Hesap Nedir? başlıklı yazımızı okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Gecelik faiz veren hesap hizmetlerinde, bankalar genellikle daha yüksek hoş geldin faizleri uygulamaktadır. Karar vermeden önce bankaların faiz oranlarını incelemenizde fayda var.

Paranızın bir gecede ne kadar kazandıracağını hesaplamak için;

Banka Gecelik Faiz Getirisi Hesaplama

 

8 Yorumlar

    • Enpara iyi bir seçenek olabilir. Günlük faizin yanı sıra birçok avantaj söz konusu. Hemen hemen tüm bankacılık hizmetleri ücretsiz. Ayrıca, ayın Enparalısı olursanız, ekstradan faiz kazanırsınız.

    • Yukarıda bahsi geçen hesaplar, hoşgeldin faiz oranları sunmakta. Aktifbank’ın N Kolay Bono en yüksek faiz veren hesap. Fakat, faiz oranları çok hızlı değişmekte. Dolayısıyla karar vermeden önce bütün hesapları kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca bankalar dönem dönem kampanyalar da düzenlemekte.

  • En çok faizi Halkbank veriyor sanırım. 🙂 Halkbankta hesabım, çok güzel oranları.

Yorum Yap