Garanti Bankası

Garanti Eft Ücreti

Garanti BBVA adını alan Garanti Bankası, finans sektörünün kuralığı gereği EFT ücretlerini müşteri profiline göre uyguluyor. Günümüzün en gerekli para transfer yöntemi olan EFT için Garanti Bankası müşterilerinin kullanabileceği pek çok bankacılık kanalı bulunuyor. Bu farklı kanalların, özel bir anlaşmanız yoksa, farklı şekilde EFT ücretlendirmeleri bulunuyor. Bu yazımızda size hem Garanti BBVA’da yapmak istediğiniz EFT işlemi hakkında genel bilgiler verecek hem de Garanti Bankası EFT ücretleri hakkında bir tablo sunacağız. Yazımızın tamamını okuduğunuzda, bir Garanti Bankası müşterisi olarak kendinizden emin bir şekilde EFT işleminizi yapabilirsiniz.

Garanti Bankası’nda EFT İşlemi Her An Yapılabilir mi?

Gerek Garanti Bankası gerek diğer bankalar hakkında öncelikli olarak aydınlatılması gereken konu EFT’nin yapılabildiği saatlerdir. Ne yazık ki hiçbir banka size 24 saat boyunca EFT işlemi hakkı tanımaz. EFT bankalar arasında yapılan bir para transferi işlemi olduğundan her bankanın kendi iç mutabakatını da yapabilmesi sadece belirli bir saate kadar dış kaynaklı para akışına müsaade edilir. Mutabakatta sıkıntı olmaması adına çoğu bankada saat 17’ye, bazı bankalarda 17:15’e kadar EFT yapılabilmektedir. EFT saatleri konusunda bilinmesi gereken bir diğer husus da ücretlendirmenin saate göre değiştiğidir. Genellikle geç EFT uygulaması olan bankalarda saat 16’ya kadar yapılan EFT’ler için uygulanan ücret ile 16’dan sonra yapılan ve “Geç EFT” adı verilen EFT’lere uygulanan ücretler farklıdır. Geç EFT için daha fazla işlem ücreti ödemeniz gerekir.

Garanti Bankası EFT İşlemi Hangi Kanallardan Yapılabilir?

Garanti Bankası için teknolojik yeniliklerde öncü bir banka denilebilir. Modern bankacılık yöntemlerini hızlıca yaygınlaştırma konusunda oldukça sağlam bir politikası olan Garanti Bankası, müşterilerine pek çok farklı kanaldan EFT yapabilme imkanı da sunuyor. Garanti Bankası müşterileri EFT için;

  • Garanti Bankası şubelerini,
  • Telefon bankacılığını,
  • İnternet bankacılığını,
  • Mobil bankacılığı,
  • Garanti Bankası ATM’lerini,

Kullanabilirler.

Garanti Bankası EFT Ücretleri Ne Kadar?

Yıllardır Garanti Bankası ile çalışıyor iseniz ve bu çalışma süreniz boyunca sizin için sunulan özel bankacılık fiyatlarından istifade ettiyseniz genel EFT fiyatlarından haberdar olmayabilirsiniz. Yeni müşteriler veya herhangi bir anlaşması bulunmayan müşteriler için uygulanan genel EFT ücretleri Garanti Bankası tarafından her yıl “Ürün ve Hizmet Ücretleri” adı altında ilan edilir. Aşağıdaki tabloda Garanti Bankasının uyguladığı genel EFT ücretlerini bulabilirsiniz.

EFT Kanalı Asgari Ücret Azami Ücret Yüzdelik Oran (%) Detay
ATM 18 TL 18 TL   BSMV Dahil
Mobil Bankacılık 6,75 TL 75 TL 0,01% Güncel durumda işlem tutarı üzerinden %0,006 oranında ücret tahsil edilmektedir. BSMV Dahil.
İnternet Bankacılığı 6,75 TL 75 TL 0,01% Güncel durumda işlem tutarı üzerinden %0,006 oranında ücret tahsil edilmektedir. BSMV Dahil.
Kredi Kartından EFT Mobil Bankacılık Kanalıyla 10 TL   4% Oran + Tutar şeklinde uygulanır (KKDF + BSMV dahil)
Kredi Kartından EFT İnternet Bankacılığı Kanalıyla 10 TL   4% Oran + Tutar şeklinde uygulanır (KKDF + BSMV dahil)
Hesaptan Şubeden EFT 75 TL 750 TL 0,60% BSMV Dahil
Kasadan Şubeden EFT 80 TL 800 TL 0,60% BSMV Dahil
Düzenli EFT 4,05 TL 4,05 TL 1,60% BSMV Dahil
Geç EFT ATM 20 TL 20 TL   BSMV Dahil (16’dan sonra)
Geç EFT Mobil 9,75 TL 78 TL 0,01% BSMV Dahil (16’dan sonra)
Geç EFT İnternet 9,75 TL 78 TL 0,01% BSMV Dahil (16’dan sonra)
Geç EFT Şube 30 TL 30 TL   BSMV Dahil (16’dan sonra)

 

Yorum Yap