Bankacılık İşlemleri Garanti Bankası

Garanti Bankası IBAN Sorgulama / Hesaplama

Ülkeler arasında gerçekleştirilen para transferi işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla, Avrupa Birliği düzenlemeleri kapmasında, hayatımıza IBAN terimi dahil oldu. International Bank Account Number (IBAN), para transferlerindeki gecikmeleri ve hataları ortadan kaldırma konusunda oldukça başarılı bir uygulamadır. Hali hazırda 33 Avrupa ülkesi IBAN kullanıyor. Garanti Bankası müşterilerinin de hesaplarına ait bir IBAN’ı elbette mevcut. Bir süre sonra tüm bankalar arası para transferi işlemlerinde kullanımı zorunlu hale gelecek olan IBAN’ınızı bilmeni çok önemlidir. Garanti Bankası’ndaki hesabınıza ati IBAN’ı bilmiyorsanız, öğrenmek için bankanızın size sunduğu birkaç farklı yöntemden birini kullanabilirsiniz.

  • Garanti Bankası İnternet ya da Mobil Bankacılık hizmetlerinden birini kullanıyorsanız, sisteme girerek “Hesaplar ve Ürünler” menüsü altında bulunan “Hesaplarım” adımında yer alan “Hesap” bölümünde o hesaba ait IBAN’ı görüntüleyebilirsiniz.
  • 444 0 333 Alo Garanti müşteri hizmetleri hattını arayarak da IBAN’ınızı öğrenmeniz mümkün.
  • Doğrudan Garanti Bankası şubelerine giderek hesap bilgilerinizin dökümünü alabilir ve IBAN’ınızı bu şekilde de öğrenebilirsiniz.
  • Yukarıda sıraladığımız yöntemlerin haricinde, doğrudan Garanti Bankası web sitesinin IBAN sorgulama sayfası üzerinden IBAN’ınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
  • Adım adım ilerlemek isterseniz, öncelikle garanti.com.tr adresine gidin. Açılan ana sayfanın en üst kısmındaki sol ikinci sekmede yer alan “Bireysel” menüsünü tıklayın. Açılan yeni sayfada üst kısımda yer alan “Mevduat ve Yatırım” linkine tıklayın. Sayfa yenilendikten sonra alt sekmelerin açılması için “Mevduat Ürünleri” sekmesine tıklayın. Aşağıya doğru açılan listede “IBAN” adımını göreceksiniz. Buraya tıkladığınıza IBAN sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.
  • Bu adımlar size karmaşık geldi ise doğrudan Garanti Bankası IBAN Sorgulama linkine tıklayarak veya Google arama çubuğuna “Garanti Bankası IBAN sorgulama” yazarak çıkan ilk seçeneği tıklama yöntemi ile yine IBAN sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • IBAN sorgulama sayfasına ulaştığınızda, “Lütfen IBAN sorgulaması yapmak istediğiniz hesaba ait bilgileri giriniz” yazısının hemen altında, şube kodunuz ve hesap numaranızı girmeniz gereken alanları göreceksiniz. Banka kartınızın üzerinden, hesap cüzdanınızdan, hesabınızdan yapmış olduğunuz herhangi bir işleme ait eski bir dekonttan hesap numaranızı almanız mümkün.
  • Şube kodunuzu bilmiyorsanız Garanti Bankası Şube Kodu Öğrenme adresine giderek, şubenizin bulunduğu ili ve ilçeyi girin ve şubenize ait bilgileri görüntüleyin. Harita üzerinde yer alacak detaylardan birisi şubenizin kodu olacak.
  • Hesap numaranızı ve şube kodunuzu bulduğunuza göre artık gerekli bilgileri ilgili alanlara girebilirsiniz.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra “Tamam” butonuna bastığınızda IBAN’ınınız görüntülenecektir.
  • Hesap numaranız ve şube kodunuza ait rakamları mutlaka emin olarak ve doğru bir şekilde girin. Yanlış rakamlar girseniz bile bu sorgulama sonucu size bir IBAN verilecektir. Yanlış hesaplanan IBAN ile para transferi yapmanız mümkün olmayacaktır.
  • Bilgilerinizden emin değilseniz veya elinizde herhangi bir bilgi yoksa, 444 0 333 numaralı Alo Garanti çağrı merkezinden veya bağlı olduğunuz şubeden mutlaka destek alın.

Yorum Yap