Garanti Bankası

Garanti Bankası Bakiye Sorgulama

Garanti Bankası, yeni adı ile Garanti BBVA, müşterilerinin sahip oldukları hesaplardaki kalan tutarı öğrenmek için yapacakları bakiye sorgulama işlemi için farklı alternatifler sunuyor. Bu yazımızda güncel olarak hangi kanallardan Garanti Bankası’ndaki hesaplarınızın bakiyelerini sorgulayabileceğinize değineceğiz.

Garanti Bankası SMS İle Bakiye Sorgulamaya İmkanı Tanıyor mu?

Özellikle bu konuda farklı sitelerde farklı bilgiler bulabilmeniz ve ne yazık ki kafanızın karışabilmesi mümkün. Bu nedenle bu konuyu ayrı bir başlık altında açıklama gereği duyduk. Pek çok sitede Garanti Bankası bakiye sorgulama hizmetinin “3340 Anında Bilgi Servisi” aracılığı ile verildiği şeklinde bir bilgiye denk gelebilirsiniz. Yalnız burada eksik bırakılan bilgi ise 3340 Anında Bilgi Servisi vasıtasıyla Bonus Card, Flexi Card, Money Card, Miles&Smiles ve American Express Card bilgilerinin sorgulanabildiğidir. Bu servis ile Garanti Bankası’ndaki vadeli veya vadesiz hesaplarınızın bakiyesini sorgulamanız mümkün değil. Bu servis aracılığı ile “bilgi” yazıp ilgili kredi kartının son 4 rakamını ekleyerek 3340’a gönderdiğinizde bu SMS’e yanıt olarak ilgili kredi kartının limit, harcama, bonus, ekstre kesim tarihi gibi bilgiler size yine SMS olarak iletilir. Kartın ekstre bilgisini öğrenmek istediğinizde ise bu kez “ekstre” ve kartın son 4 hanesini yazarak 3340’a göndermeniz yeterli. Yalnız bu SMS’lerin ücretli olduğunu da unutmayın.

Garanti Bankası Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası dijital bankacılık kanalları ya da ATM, telefon bankacılığı ve şubeler aracılığı ile sizlere bakiye sorgulama imkanı sunmakta.

Şubeden Bakiye Sorgulama

Garanti Bankası, Garanti BBVA adı ile hizmet vermeye başladığından beri şubelerinde de dijital bir dönüşüm başlattığını ilan etti. Bu kapsamda şubelere gittiğinizde de çoğu işlemi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmeniz mümkün. Siz yine de eski usul, doğrudan bir banka görevlisinden banka hesap bakiyenizi öğrenmek istediğinizde, gişe işlemleri için sıranızı almalısınız. Gişe görevlisine hesabınızın bakiyesini öğrenmek istediğinizi ilettiğinizde hem sözlü hem de yazılı olarak bakiye bilginizi elde edebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılıktan Bakiye Sorgulama

Garanti Bankası internet bankacılığı uygulamasında bakiye bilgilerinizi doğrudan size sunuyor. Bunun için sadece internet bankacılığı şubesine girmeniz yeterli olacak. T.C. kimlik numaranız ve parolanızla internet bankacılığına giriş yaptığınızda açılan ana sayfada finansal durumunuza dair bilgileri bulabilirsiniz. Ayrıca “özet” sekmesine tıklandığında da hesaplarınızın bakiyeleri, kredi kartlarınıza ait bilgiler ve diğer finansal bilgilerinizi görüntülemeniz mümkün. Uzun uzadıya bir arama yapmanıza gerek kalmadan bu bilgilere doğrudan ulaşabilirsiniz. Garanti Cep Şubesi de aynı mantık ile çalışıyor. Garanti Bankasının mobil bankacılık uygulamasına girdiğinizde açılan ana sayfada hesap bilgileriniz hemen görünecektir. Hesaplarınızın bilgileri ile birlikte hesaplarınızın bakiye bilgilerini de aynı yerde görebilmeniz mümkün. Daha detaylı bir şekilde hesabınızı incelemek istediğinizde ise ilgili hesabın üzerine tıklamanız yeterli olacaktır.

Telefon Bankacılığından Bakiye Sorgulama

444 0 333 Alo Garanti müşteri hizmetleri servisi ile para çekme haricindeki bankacılık işlemlerini yapabilmeniz pekala mümkün. Garanti Bankası da pek çok diğer banka gibi sesli yönlendirme servisi ile hizmet sunuyor. Bu kolaylık sayesinde bakiye sorgulama yapmak istediğinizde sadece söylemeniz kafi gelecektir. Garanti Bankası çağrı merkezini aradığınızda sizi karşılayan sesli yanıt sistemine yapmak istediğiniz işlem olarak “Hesap Bakiyesi Öğrenme” dediğinizde ilgili kısma yönlendirilirsiniz. Telefon numaranız ve sesiniz sisteme kayıtlı ise işleminiz kolayca halledilir. Eğer bu bilgiler kayıtlı değilse kart ya da kimlik bilgilerinizi ve şifrenizi girmeniz istenebilir.

ATM’den Bakiye Sorgulama

Garanti Bankası ATM’lerinden de bakiye sorgulama yapılabiliyor. Yalnız bakiye görüntüleme işlemi, sadece kartlı işlemlerde yapılabilmektedir. Bakiyenizi sorgulayabilmek için bankamatiğe kartınızı yerleştirip şifrenizi girdikten sonra açılan ana menüdeki “Hesaplar” sekmesine tıklamanız ve hesaplar altındaki “Bakiye Görüntüleme” adımına girmeniz yeterli olacaktır.

Yorum Yap