Garanti Bankası

Garanti Bankası Altın Hesabı Ve Çeşitleri

Garanti Bankası tarafından sunulan altın hesabı altınların güvenilir şekilde muhafaza edilmesini sağlayan hesap olarak ifade edilir. Altına yatırım yapmak isteyenler tarafından da tercih edilen bu hesaplarda tüm işlemler altının o günkü değeri üzerinden yapılır. Bu şekilde altın alıp satma işlemleri daha güvenilir hale gelir. Açılan altın hesapları sayesinde çalınma, kaybolma, yıpranma, değer kaybı gibi olumsuz durumlara karşı altınlar her zaman koruma altında olur. Ayrıca bu hesaplar sayesinde altınlarını kasada saklayanlar için banka kasalarına ödenen hizmet bedeli ortadan kalkar ve maddi açıdan avantaj sağlar.

Garanti Bankası Vadesiz Altın Hesabı

Vadesiz altın hesabı altına yönelik tüm alım satım işlemlerinin Garanti Bankası vadesiz hesap üzerinden gerçekleştirildiği bir hesap türüdür. Bu hesap aracılığıyla Türk lirası ya da USD karşılığı kadar gram altın alımı ve satımı yapılabilir. İşlem yaparken altının eski ya da yeni tarihli olması gibi durumlarla karşılaşılmaz. Buna ek olarak herhangi bir işçilik maliyeti ödemesi de söz konusu değildir. Kullanılan vadesiz altın hesabı ile diğer altın hesaplarına altın havalesi yapmak da mümkündür.

Garanti Bankası Vadeli Altın Hesabı

Vadeli altın hesabı altınları güvenle saklamanın yanı sıra avantajlı faiz oranları uygulanarak hesapta olan altınların daha fazla değer kazanmasını sağlar. Garanti bankası vadeli altın hesabı için %2,75’e varan faiz oranları sunar. Sunulan faiz oranı kampanya kapsamına göre değişmekte olup en net bilgiyi alabilmek adına en yakın Garanti Bankası şubesine uğramak yeterli olacaktır. Şubelerden açılabilen vadeli altın hesapları içinstopaj oranı uygulanır. Eğer altın fiyatları artarsa bu durumda hem altının artış miktarından hem de faiz getirisinden yararlanılabilir. Hesaba yatırılmak istenen altın miktarı ile ilgili herhangi bir üst limit koyulmamıştır.

Garanti Bankası Birikimli Altın Hesabı

Birikimli altın hesabı bankaya yapılan düzenli ödemelerle altın türünden birikim yapılmasına yardımcı olur. Bu ödemeler Türk Lirası, altın gramı ya da USD cinsinden yapılabilir. Herhangi bir faiz işletiminin olmadığı bu hesaplar için hesap işletim ücreti de alınmaz. Altın cinsinden birikim yapılırken herhangi bir komisyon ödemesi de yapılmamaktadır. Birikimli altın hesabına düzenli ödemelere ek olarak isteğe göre ara ödemeler de eklenebilir. Yapılacak ara ödeme limitleri vadesiz altın hesabı limitleri ile aynı tutulmuştur. İşçilik maliyeti, eski yeni tarihli altın, çalınma riski gibi durumlar bu hesap için söz konusu değildir. Böylece altınlar güvenle biriktirilebilir.

2 Yorumlar

Yorum Yap