QNB Finansbank

EnCard Şifre Nasıl Değiştirilir?

blank

QNB Finansbank Enpara bankacılık hizmetlerini gerçekleştirmek için, internet, mobil uygulama ve EnCard kullanılmaktadır. Bu araçlar ile gerçekleştiremeyeceğiniz işlemler için, QNB Finansbank şubelerine gitmeniz tercih edilmektedir. Zahten Enpara’nın kuruluş amacı da, Şubesiz Bankacılık’ı yaygınlaştırmaktır. EnCard şifrenizi değiştirmek için, QNB Finansbank ATM’sine ya da şubesine gitmenize gerek yok. Mobil uygulamanızı ya da Enpara.com internet bankacılık sitesini kullanarak, şifre değişim işlemini kolayca yapabilirsiniz. Bu yazıda, hem internet sitesi üzerinden hem de Enpara mobil uygulaması üzerinden EnCard şifre değiştirme işleminin nasıl yapılacağına değinilmiştir.

Enpara.com Üzerinden EnCard Şifresi Değiştirme

  • enpara.com üzerinden şifre ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapınız.
  • Açılan sayfanın en alt kısmında yer alan Ayarlar seçeneğine tıklayınız. (Aşağıdaki görselde kırmızı ok ile gösterilmiştir.)
blank

Enpara İnternet Sitesi Ayarlar Seçeneği

  • Ayarlar sayfasında, EnCard’ınızın güncel ayarlarını görebilir ve değiştirebilirsiniz. Ayarlar sayfasında yer alan, Encard şifresi seçeneğinin olduğu satırda, Değiştir butonuna basınız. (Söz konusu işlem aşağıda görselde yer almaktadır.)
blank

EnCard şifre Değiştrime

  • Değiştir butonuna tıkladığınızda, karşınıza yeni şifrenizi girebileceğiniz bir form çıkacaktır. Bu formda ilk kısma, yeni şifrenizi ve hemen altındaki kısma da yeni şifrenizi tekrar yazarak Onayla butonuna basınız.  (Aşağıdaki görselde yeni şifrenizi gireceğiniz form örneklenmiştir.)
blank

EnCard yeni şifre belirleme

  • Tebrikler EnCard şifrenizi değiştirdiniz.

Enpara Mobil Uygulaması Üzerinden EnCard Şifresi Değiştirme

Enpara mobil uygulamasının tasarımı, internet sayfasının tasarımına oldukça benzemektedir.

  • Enpara Mobil uygulamasına giriş yapınız.
  • Ana sayfada yer alan menü ikonuna tıklayınız. (Aşağıdaki görselde kırmızı okla gösterilen ikon)
blank

EnCard şifre değiştirme (Mobil uygulama ile)

  • Menü genişlediğinde, aşağıda yer alan seçeneklerden Ayarlar seçeneğine tıklayınız.
blank

Encard Şifre Değiştirme (Mobil Uygulama)

  • Ayarlar sayfasında, EnCard seçeneğine tıklayınız. Menü genişleyecektir. Bu menüde yer alan Encard Şifresi seçeneğine tıklayınız.
blank

Encard şifre

  • Karşınıza, yeni şifrenizi gireceğiniz bir form çıkacaktır. Bu formda, yeni şifrenizi giriniz ve Onayla butonuna basınız.
    blank

    Encard şifre işlemleri

  • Tebrikler, Enpara mobil uygulaması ile Encard şifrenizi değiştirdiniz.

Gerek internet sitesi üzerinden, gerekse Enpara mobil uygulaması üzeriden şifre değiştirmeniz durumunda, Enpara, telefonunuza bir bilgilendirme mesajı gönderecektir. Şifre değiştirme işlemini siz yapmadıysanız, bu bilgilendirme mesajı, herhangi bir illegal durumu anlamanızı sağlayacaktır. Böyle bir durumda hemen, 0850 222 3663 numaralı telefonu arayarak, Enpara’yı bilgilendirmelisiniz.

 

Yorum Yap