Bankacılık İşlemleri

EFT Sorgulama Nasıl Yapılır?

EFT sorgulama işlemi nasıl yapılır diye merak etti iseniz muhtemelen geciken EFT sorunu yaşadınız demektir. EFT genellikle dakikalar içerisinde alıcı hesaba ulaşır. Bankalar arasında elektronik ortamda yapılan para transferlerinin zaman zaman gecikmesi de olasıdır. Genellikle bankacılık işlemlerinin yoğun olarak yapıldığı günler bu gecikmelerin daha sık yaşandığı günlerdir. Her halükarda EFT ile gönderdiğiniz paranın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını merak edebilirsiniz. Sizin gibi hatta sizden daha fazla bu konuda merak duyacak olan kişi ise alıcı hesabın sahibidir. Bu yazımızda EFT sorgu nasıl yapılır sorusunu cevaplandıracağız.

EFT Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

EFT sorgulama işlemi için çok fazla alternatif bankacılık kanalınız ne yazık ki bulunmuyor. Bankaların bir kısmı internet üzerinden EFT sorgulamasına izin veriyor olsa da esas itibari ile EFT sorgulama telefon bankacılığı ile yapılabiliyor. Mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden müşterisi olduğunuz banka EFT sorgulama hizmeti veriyorsa ilgili menüden kolaylıkla ulaşarak EFT sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bankanız EFT sorgulaması için size sanal bankacılık kanallarından herhangi bir imkan sunmamış ise telefon bankacılığı ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Artık hemen hemen her bankanın sesli yönlendirme sistemini bulunduğu düşünülürse bankanızın çağrı merkezini aradığınızda yapmak istediğiniz işlem için “EFT sorgulama” demeniz yeterli olacaktır. Bankanızın çağrı merkezi numarasını bu tarz durumlar için bir kenara not etmenizde fayda var. Çağrı merkezinde ya da sanal bankacılık kanallarında EFT sorgu kısmına ulaştığınızda “EFT sorgu numarası” mutlaka yanınızda olmalı.

EFT Sorgu Numarası Nedir?

EFT sorgu numarası, başka bir bankadaki hesaba para aktarmak üzere yapmış olduğunuz EFT işleminin akıbetini takip edebilmeniz amacı ile size EFT işlemi sonunda verilen numaradır. EFT işleminizi mobil bankacılık veya internet bankacılığı kanalından yaptı iseniz muhtemelen işlem sona erdiğinde “EFT Sorgu Numarası” ekranda belirecektir. Bu numarayı o an kaydetmedi iseniz aynı numaraya tekrar ulaşmanız mümkün. Bunun için ilgili EFT işlemine ait dekontu bulmanız yeterli. EFT dekontunu internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden de alabilirsiniz. Hesap bilgilerinize ulaştığınızda yaptığınız işlemler içerisindeki EFT’ye ait dekontu görüntüleyin ve genellikle dekontun alt kısmında bulunan EFT sorgu numarasını not edin. Bu şekilde EFT sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

EFT Sorgulama EFT İşlemini Hızlandırır mı?

EFT sorgulama işleminin EFT’nin alıcı hesaba ulaşmasına herhangi bir katkısı ne yazık ki yoktur. EFT normalde çok kısa bir süre zarfında gerçekleşir ve gönderilen tutar alıcı hesaba ulaşır. Olası gecikme hallerinde bankanızdan EFT sorgulaması yapmanız sadece EFT işlemi ile göndermiş olduğunuz paranın o anki durumunu öğrenmenize yarayacaktır. Gönderilmiş olan EFT’nin gün içerisinde ulaşmasını beklemeniz gerekir. EFT işlemlerinde gecikme halleri genellikle çalışanların maaş günlerinde yaşanabilmektedir. Aynı anda çok fazla kullanıcının EFT yapmak istemesi bankaların sistemlerinde yavaşlamaya neden olabilmektedir.

Yorum Yap