Akbank

Akbank Eft Ücreti

Elektronik fon transferi anlamına gelen EFT, belirli saat aralıklarında faydalanabileceğiniz para transfer yöntemidir. Sanal ortamdaki rakamların yer değiştirmesinden ibaret olan EFT işlemi için her bankanın ayrı fiyat politikası olduğunu bilmelisiniz. Bu yazımızda Akbank müşterileri için EFT ücretlerini, EFT kanallarını, EFT saatlerini ve EFT ile ilgili bilinmesi gereken diğer detayları ele aldık.

Akbank Her EFT İçin Ücret Alıyor mu?

Akbank ile olan anlaşmanız bu durumda belirleyici olacaktır. Özellikle kurumsal müşteriler için EFT ve havale ücreti alınmayan hesap tipleri de bulunuyor. Bununla birlikte pek çok banka gibi Akbank da maaş müşterileri için ücretsiz EFT olanağını sunuyor. Özetle Akbank ile olan müşteri ilişkiniz ve kurumunuzca imzalanmış olan protokoller, alınacak EFT ücretlerinde belirleyici olacaktır. Elbette Akbank tarafından ilan edilmiş olan ve senelik olarak güncellenen “Ürün ve Hizmet Ücretleri” cetvelinde EFT ücretlerini de bulabilmek mümkün.

Akbank EFT Nerelerden Yapılır?

Akbank EFT için müşterilerine pek çok kanal açmış durumda. EFT işleminizi dilediğiniz kanaldan yapabilirsiniz; ama her bir kanalın farklı ücretlendirmesi olduğunu unutmayın. Yazımızın devamında hangi kanal için ne kadar EFT ücreti alındığını bulabilirsiniz. Akbank müşterileri,

  • Şubeden,
  • ATM’den,
  • Mobil Bankacılık üzerinden,
  • İnternet Bankacılığı üzerinden,
  • Çağrı Merkezi’nden,

EFT işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Akbank EFT Saatleri

Akbank EFT işlemi için iki ayrı saat dilimi belirlemiş. Saat 16’ya kadar yapılan transfer işlemlerini EFT olarak tanımlarken 16:00 ve 17:15 arasında yapılan işlemler için “Geç EFT” tanımını kullanmış. Bu uygulama pek çok bankada mevcut. 16:00 ve 17:15 arasında yapılan geç EFT işlemi için daha fazla ücret alındığını hatırlatmak isteriz. Özetle, her ne kadar farklı ücret tarifeleri söz konusu olsa da Akbank EFT saatleri 08:30 ve 17:15 arasındadır.

Akbank Genel EFT Ücretleri

 

Akbank, EFT yaptığınız kanala göre EFT ücretlerini çeşitlendirmiş. Şubeden, mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden ya da ATM’den yapacağınız EFT işlemleri için farklı rakamlar ödemeniz gerekir. Ayrıca saat 16’dan sonra 17:15’e kadar yapacağınız EFT işlemleri “geç EFT” olarak adlandırıldığını ve farklı ücretlendirildiğini de belirtmiştik. Aşağıdaki cetvelde her bir kanal için alınacak asgari ve azami ücretleri veya yüzdelik dilimi bulabilirsiniz.

 

EFT Kanalı Asgari Ücret Azami Ücret Yüzdelik Oran Detay
Şube Hesaptan 75 TL 750 TL 0,60%  
Şube Nakit 75 TL 750 TL 0,60%  
Akbank Direkt (Mobil, internet ve Akbank Asistan) 6,75 TL 20TL   100 bin TL üzerindeki işlemlerde 20 TL alınır
Çağrı Merkezi 60 TL 60 TL    
ATM 18 TL 18 TL    
Geç EFT Şube 105 780 0,60%  
Geç EFT Akbank Direkt 9,5 TL 20 TL   100 bin TL üzerindeki işlemlerde 20 TL alınır
Geç EFT ATM 20 TL 20 TL    
Şubeden Düzenli EFT 6,5 TL 6,5 TL    
Kredi Kartından EFT 10 TL 3,99%    
ATM İleri Vadeli EFT 18 TL 18 TL    

 

Yorum Yap